Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana Kadın Çalışma Grubu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Dr. Müzeyyen Şevkin'e tam destek verdi.
Makine Mühendisleri Odası toplantı salonunda bir araya gelen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği üyesi kadınlar, CHP Adana Milletvekili Adayı Dr. Müzeyyen Şevkin'e 24 Haziran seçimlerinde destek vereceklerini açıklayarak, yolunun açık olmasını diledi. 
“ŞEVKİN, ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR”
Kadın Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Sekreteri Arzu Özdal İdem, mecliste daha çok kadın temsiline ihtiyaç olduğunu belirtirken, mühendis bir kadının yıllardır göstermiş olduğu yoğun mücadele sonucu 3. sırada milletvekili adayı olarak aralarından çıkmasının TMMOB’li kadınlar adına umut verici olup, örnek teşkil ettiğini söyledi. Partilerin, kadını vitrin olarak değil, bilgi birikimine önem vererek hareket etmesinin sevindirici olduğunun altını çizen İdem, "Bize düşen raporlama ve çalışmalarda kadın milletvekilleriyle istişarede bulunmaktır. Bilim ve tekniğe dayalı kadınların mecliste kadın kimliğini öne çıkararak hareket etmesi bizim için çok önemlidir. Parti ayrımı yapmadan mecliste kadın temsiliyetine önem verilmesini istiyoruz. Milletvekili adayı Dr. Müzeyyen Şevkin'e yolu açık olsun diyoruz. Bir kadının istemesi halinde neleri başaracağını gösteren Dr. Şevkin'e her zaman destek vereceğiz. Yolunun açık olmasını dilerken, TMMOB Adana Kadın Çalışma Grubu adına yanında olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.


“KADIN ÇALIŞMA GRUBU'NUN DESTEĞİYLE ONURLANDIM”
TMMOB'li kadınların desteğiyle onurlandığını vurgulayan Dr. Şevkin, "TMMOB benim ailem. Mücadele azmimizi biz bu ailede öğrendik" dedi.
Türkiye'de mühendislerin ve kadınların hak kazanma çabalarının TMMOB ile daha anlamlı hale geldiğini ifade eden Dr. Şevkin, "Bana olan desteğiniz hem Adanalılar, hem ülkemiz hem de şahsım adına onur vericidir. Örgütlü kadınların mücadelemizde itici güç olması kadın adının her alanda var olması yönündeki mücadelemiz açısından çok önemlidir. Dezavantajlı olarak kabul edilen tüm gruplar adına örnek çalışmalar yapmak istiyoruz. Kadın Çalışma Grubu’nun destekleriyle onurlandık. Kadın adının her alanda var olması için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Omuzlarımda büyük ancak bir o kadar onurlu bir yük var. Kadınların ve erkeklerin desteğiyle yaşamı mutlu kılmaya özen göstereceğiz" diye konuştu.