CHP Parti Meclisi üyesi Gökçe Pişkin CHP Gençlik Kolları’nın Olağanüstü Kurultay kararının alınmasıyla birlikte medyadan gelen sorulara yazılı açıklama yaparak cevap veren Pişkin şunları söyledi:

“Gençlik Kollarının olağanüstü kurultay süreciyle ilgili birçok spekülasyonun yaratıldığı dönemde CHP gençliği, kendi iç tartışmalarıyla zaman kaybetmeyecektir. Bugün gençliğin önemli sorunları vardır ve CHP Gençlik Kolları bunların birebir takipçisidir. 

Üniversiteleri, tek tipleştiren ve bilimsellikten sıyıran uygulamalara karşı toplumun ilerici gücü olan üniversiteliler hakkını aramaktadır. Buna karşın, maruz kaldıkları uygulamalara son olarak Özel Güvenlik şiddeti de eklenmiştir. 

Yemekhane zammını, kalitesiz yemeği, barınmanın fahiş bedellerini, ulaşım zamlarını protesto eden öğrencilere yönelik şiddeti hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Eğitim haktır; bunu gerçekleştirebilmek için istenen tüm talepler bu hakkın özüdür.

 Bu doğrultuda, toplu taşımanın öğrenciler için ücretsiz olması gerekir. 

Sosyal devletin gereği, eğitim hakkını gerçekleştirebilmek için eğitim gören genç bireyine ulaşım özgürlüğü sağlamaktır. Öğrencilerin eğitim hakkından eşit bir şekilde faydalanabilmesi için toplu taşıma öğrencilere ücretsiz olmalıdır. CHP Gençliği olarak bu hakkın savunucusu olacağız.”