Seçim çalışmalarını ilçelerde ve kentin çeşitli mahallelerinde gerçekleştirdiği vatandaş buluşmalarıyla yoğun bir tempoda sürdüren Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, Adana’nın en önemli sorununun, kentin merkezi hükümet ve özel sektör yatırımlarıyla buluşmasını uzun yıllardır engelleyen ve Adana’yı adeta cezalandıran zihniyet olduğunu vurguladı.

 

YATIRIMLARI VE HİZMETİ ENGELLEYEN ZİHNİYETİ “YERLE YEKSAN” EDECEĞİZ 

Türkiye’nin bir çok bölgesinde, Ak Belediyecilik anlayışla yönetilen kentlerin, yatırımlarla çağ atladığına dikkat çeken Abdullah Torun, “Başta komşu illerimiz olmak üzere ülkemizin değişik bölgelerindeki pek çok ilimiz, merkezi hükümetimizin yerel yönetimlere verdiği destek doğrultusunda hızla kalkındı ve çağ atladı. Ancak, merkezi hükümetle çekişen, ‘her şeyi ben bilirim’ anlayışı ile hareket ederek devlet desteğini ve yatırımlarını almaktan imtina eden zihniyet, ilçe belediyelerinin de elini kolunu bağlayıp, Adana’yı prangalara mahkum etti. Hemşerilerimiz de bunun farkında. Allah’ın izni ve gittiğimiz yer yerde yoğun ilgisiyle karşılaştığımız halkımızın teveccühleri ile hizmetleri engelleyen bu zihniyetin yol açtığı kabustan kurtaracağız. İmkanları ölçüsünde hizmet veren ilçe belediyelerimiz, bizim yönetimimizdeki Büyükşehir Belediyesi ile hizmetlerini katlayacak. Kentimize yapılmak istenen hizmet ve yatırımları engelleyen zihniyeti yerle yeksan edeceğiz” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLERİN ANA HEDEFİ KENTE VE VATANDAŞA HİZMET OLMALI

Yerel seçimlerde, Kentlerde yaşayan insanların, daha yaşanabilir ortamların oluşturulması, modern yaşam adına gereksinim duydukları ihtiyaçların giderilmesi ve sorunlarının çözülmesi için belediye başkanı seçtiklerine dikkat çeken Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yerel yönetimlerin odaklanması gereken konu, ‘halkın mutluluğu’ olmalı. Bir belediye başkanı, kendisini o makama getiren vatandaşa hizmetle yükümlü olduğunu asla unutmamalı. Bizim anlayışımız şudur;  Halkımıza, Adana’mızın dört bir yanına hizmet edemeyeceksek, vatandaşımızın derdine derman olamayacaksak, başkan olmamıza da belediye başkanlığı makamına da oturmamıza gerek yok. Biz, makam arabasına değil, halkımızın dualarını almaya ve hizmet üretmeye talibiz. Bugüne kadar verdiği her sözü yerine getirdim. 30 Mart seçimlerinden sonra, Adana’ya hizmet sözümü hızla ve kararlılıkla yerine getireceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın”