Hemşehrilerinin sorunlarını yerinde tespit eden ve bu sorunlara çözüm arama çabasıyla öne çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ilçe gezilerini aralıksız sürdürüyor. Adana’ya 190 kilometre mesafedeki en uzak ilçe Tufanbeyli’de İlçe Başkanı Mustafa Aktürk, ilçe örgütü, partililer ve vatandaşlar buluşan Tümer, ilçe esnafı, Kaymakamlık, Tufanbeyli Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na da nezaket ziyaretinde bulundu.

DAMLALI GÖLETİ ÇAĞRISI
Tufanbeyli’de hayvancılık ve tarımın yeterli destek almadığını, yaşanan sulama sorununa daha önce dikkat çektiğini, yetkililerin bu çağrıya kayıtsız kalmadığını, sorunun çözülme aşamasına geldiğini kaydeden Tümer, Damlalı göletinin de bir an önce hayata geçirilmesinin çiftçiyi rahatlatacağını söyledi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin de ilçe çiftçisinin buğdayını depolayabilmesine olanak tanımasını isteyen Tümer, çiftçinin depolama için başka bölgelere gitmek zorunda bırakılmaması gerektiğini kaydetti.

SAĞLIK BAKANI SÖZ VERMİŞTİ!
CHP Adana Milletvekili Tümer, ilçede uzman doktor ve hastane ekipmanı konusunda sıkıntıya tanık olduğunu belirtti. 31 Ağustos 2016’da Adana’da açıklama yapan önceki Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da Tufanbeyli’deki doktor eksikliğini gidereceğine dair söz vermesine rağmen bu sorunun çözülmediğini dile getiren Tümer, Adana’ya 190, Kahramanmaraş’a 140 ve Kayseri’ye 160 kilometre uzaklıktaki ilçenin sağlık ve eğitimde yaşanan sorunlar karşısında bu kadar yolu gitmek zorunda kaldığını, dolayısıyla ilçenin zorunlu hizmet kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

ŞEKER PANCARI KOTASI ARTMALI!
Tufanbeyli’deki çiftçilerin de ürünlerini sattığı Elbistan Şeker Fabrikası’nın pancar alım kotasını 500 bin tondan 450 bin tona düşürmesinin çiftçiyi zor duruma soktuğunu ifade eden Tümer, fabrikanın Elbistan’a 200 bin tondan fazla kota ayırırken, geriye kalan kısmını da Afşin, Göksun ve Tufanbeyli’deki çiftçiler için kullanacağını bu nedenle ilçe çiftçisinin daha az üretim yapmak, daha az kazanç elde etmek zorunda kalacağını söyledi. İlçedeki tek Pancar Kooperatifi’nin de kapatıldığını, çiftçinin ürününü Elbistan’a kendi imkanlarıyla götürmek zorunda bırakıldığını vurgulayan Tümer, “İlçedeki pancar kooperatifi yeniden açılmalı. Şeker pancarı kotası çiftçinin geleceği de göz önüne alınarak arttırılmalıdır” dedi.

“KÖYLÜMÜZ YERİNDE KALMALI”
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tufanbeyli’de de meraların ıslah edilmesinin önemine işaret eden Tümer, “Bu bölgedeki meralarda da çeşitli sorunlar yaşanıyor. Meralar ıslah edilip vatandaşın kullanımına açılırsa hayvancılık da gelişir, hayvan varlığı artar” diye konuştu. Tufanbeyli'de hayvancılık geçmişinin uzun yıllara dayandığını belirten Tümer, “Bu kültür ve ekonominin gelecek nesillere daha sağlıklı aktarılması için Tarım Bakanlığı yeni girişimlerde bulunmalıdır. Tarım ve hayvancılığın gelişimi kırsaldaki halkımızın yerinde kalmasını da sağlayacaktır” dedi.