24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak genel seçimler için kent merkezinin yanı sıra kırsala da çıkartma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tufanbeyli ilçesine de damgasını vurdu. 
CHP Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut ve Aday Adayı Yüksel Karaaslan, bu kez de Tufanbeyli'de esnaf, üretici, köylü, emekli, kadınlar ve gençlerle buluşup iktidar yürüyüşüne güçlü bir destek istedi. Yağmurlu havaya rağmen sabah erken vakitte Tufanbeyli'ye gelen Barut ve beraberindekiler, gecenin geç saatlerine kadar merkez ve köylerde seçim çalışması yaparak kendilerini tanıtarak projelerini paylaştı. Tufanbeyliler'in bağrına bastığı Barut ve Karaaslan, 24 Haziran'da halkın iktidarının kurulacağını belirterek, esnafından köylüsüne herkesin sorunalarına çözüm üreteceklerini, ekonomik ve kırsal kalkınmanın sağlanacağını, gençlerin işsizlikten kurtulacağını söyledi. 

KARIŞ KARIŞ GEZDİLER

CHP Tufanbeyli İlçe Başkanı Mustafa Aktürk ve geçen dönem Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktürk ile ilçe örgütü yöneticileri ve partililerin de eşlik ettiği CHP Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut ve Aday Adayı Yüksel Karaaslan, yağmura rağmen sabah erken saatlerde ilçe sokaklarına çıktı. CHP kadroları, kent merkezindeki tüm esnafları ve kahvehaneleri ziyaret edip, Cuma Pazarı'na da çıkartma yaparak herkesle selamlaştı. Vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinleyen Ayhan Barut ve beraberindekiler, çözüm önerilerini paylaşarak 24 Haziran seçiminde herkesin yüzünün güleceğini vurguladı. 

BÜYÜK İLGİ

İftar saatine dek Tufanbeyli'de girilmedik kapı, sıkılmadık el bırakmayan Ayhan Barut ve CHP kadroları, merkez seçim çalışmasının ardından iftar sonrası da geç saatlerde Kayarcık ve Yamanlı köy kahvehanelerinde üretici köylüler ve gençlerle buluştu. Yüksel Karaaslan ve Ayhan Barut'u tanıtan CHP Tufanbeyli İlçe Başkanı Mustafa Aktürk, Türkiye'nin geleceği için iktidara talip olduklarını anlattı. Tufanbeylili olan Yüksel Karaaslan da, hemşehrileriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Buranın çocuğu ve içinizden yetişmiş bir kardeşiniz olarak ilçemizin, Adana'mızın ve ülkemizin daha güzel günlere ulaşması için güçlü bir desteğinize ihtiyacımız var" dedi. 

'KIRSAL KALKINACAK, ÜRETİCİLER KAZANACAK'

Tufanbeylilerin adeta bağrına bastığı CHP Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut ise, "Kırsalda yaşanan sorunları, esnafımızın ve gençlerimizin içinde bulunduğu çıkmazı güçlü bir destekle bizi iktidara getirdiğinizde çözeceğiz. Ben de bir çiftçiyim, köylüyüm, ziraat mühendisiyim. Çiftçinin sorunlarını yaşayan birisi olarak size anlatmaya gerek yok. Artık 16 yıllık iktidara 24 Haziran'da ders vermeliyiz. Çünkü üreticilerin, kırsaldaki vatandaşların sabredecek gücü kalmadı. Vereceğiniz destekle hem parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız hem de adayımız Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Ülkemizin en önemli seçimi olan 24 Haziran'da Türkiye'yi düzlüğe çıkarıp insanların rahat nefes almasını sağlayacağız" diye konuştu. 

GENÇLERİN MASALARINA KONUK OLDU

Seçim çalışmaları sırasında girdiği kahvehanelerde özellikle gençlerin yoğun olarak bulunduğunu gören Ayhan Barut, gençlerle özel olarak ilgilendi. Tek tek selamlaşıp sohbet ettiği gençlerin yanına oturan Ayhan Barut, işsizlikten yakınanların dertlerini dinledi. Türkiye'de, Adana'da ve Tufanbeyli gibi kırsal bölgelerde gençlerin işsizlikten kıvrandığını aktaran Barut, "Türkiye'nin potansiyeli çok yüksek ama bu iktidar çiftçilere ürettirmiyor. Ürettiğinden para kazandırmadığı gibi maliyetleri yükseltiyor. Milyonlarca gencimize iş kapısı, fabrika gibi istihdam alanları yaratamıyor. Söz veriyorum, halkın iktidarında esnafından köylüsüne, çiftçisinden emeklisine herkes rahat nefes alacak. Gençlerimiz ortaya koyduğumuz istihdam projeleriyle işsizlik belasından kurtulacak" şeklinde konuştu.