İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili İsmail Koncuk, partisinin milletvekili adaylarından Şule Tüdeş ve Sibel Çakmak ve Sertaç Durak ile birlikte Gazipaşa Mahallesi’ndeki seçim bürosunda ‘Tülbent Devrimi’ ismini verdikleri proje kapsamında kadın ve erkeklere tülbent dağıttılar. Kadınlar da, ellerine ‘Ay Yıldızlı’ kına yakarak Meral Akşener’in yanında oldukları mesajını verdiler.

‘TÜLBENT MASUMİYETİN GÜCÜDÜR’

Seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa hitaben konuşma yapan İsmail Koncuk, “Tülbent, barışın ve kardeşliğin sembolüdür. Masumiyetin gücüdür.  Erkekler kavga edip barışmıyorsa orada bir kadın çıkar alır başından tülbenti atar yere, millet barışır. Sizler de katılın!. Evinize, işyerinize, balkonunuza, arabanıza, boynunuza, bileğinize ve başınıza tülbenti bağla, fotoğrafı çek, paylaş” çağrısında bulundu.

‘KADINLARIMIZ HER ALANDA AKTİF OLMALI’

İYİ Parti çatısı altında haksızlığa, yolsuzluğa baş kaldıran hareketi başlattıklarını da belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız sayın Meral Akşener’in başkanlığında, Türkiye’de siyasi olarak harekete geçtik. Kadınlarımız anadır, bacıdır, eştir. Kadınlarımızın siyasette de, devlet yönetiminde de adı olmalı. Aslında her alanda aktif olmalı. İYİ Parti, kadınlarımızın, yıllardır yaşadığı makus talihini değiştirmek iddiasıyla siyasi arenada yerini almıştır. Kadınlarımız, erkeklerle birlikte her şeye ön ayak oluyor. 16 yıldır, ülkemizin yaşadığı kaostan Türkiye’yi çıkarmak iddiasındayız. İYİ Parti, yeni bir nefes, yeni bir soluk, yeni bir siyasi anlayıştır. Tüm Türkiye’yi kucaklayan, vatandaşın gözündeki korkuyu, endişeyi yok etmek iddiasıyla siyasi arenaya çıkmış bir oluşumdur. İnşallah, İYİ Parti olarak, bu inanmış kadınlarımız ve erkeklerimizle birlikte Türkiye’nin her sorununu çözeceğiz. Adaletsizliği, adil olmayan gelir dağılımını, işsizliği çözeceğiz. Türkiye’ye huzur ve mutluluk getireceğiz. Biz bu harekete ‘Tülbent Devrimi’ diyoruz. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili adayları Şule Tüdeş ve Sibel Çakmak da, herkesi tülbent bağlamaya çağırarak, destek istediler.

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Azime Kocacık da, söz alarak ‘Tülbent Devrimi’ Projesi hakkında düşüncelerini aktardı. Başı açık olsun veya kapalı olsun kadının güneş olduğunu ifade eden Kocacık, “Kurtuluş Savaşı’nda Şerife Bacı ne ise, 21. Yüzyılda Meral Akşener de odur. Akşener’in liderliğinde, İYİ PARTİ Güneşi etrafında kenetlenelim” dedi.

Daha sonra, tülbentleri başlarına ve boyunlarına takan kadınlar, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in fotoğrafının önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.