Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, son bir yılda 80 bin mezunu olan büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunlarının hiç birine atama hakkı tanınmadığını vurguladı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerine 2017 ve 2018 yılları arası merkezi atamada hiç personel alımı yapılmadığını vurgulayan Tümer, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
YÜKSEK KPSS PUANLARI HEBA OLACAK!
80 bin mezunu olan önlisans 3179 kodlu Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümü mezunlarının bahsi geçen personel alımlarının gerçekleşmemesi halinde 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) aldıkları yüksek puanların heba olacağını kaydeden Tümer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlandırması istemiyle meclise soru önergesi sundu.
ÇAĞRI MERKEZLERİ AÇILMAYI BEKLİYOR
Acil Yardım Hizmetlerini tek çatı altında toplamak amacıyla kurulan ve Türkiye genelinde 24 kentte faaliyete geçmiş durumda olanların yanı sıra sadece açılış bekleyen 20 adet 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bulunduğunu ifade eden Tümer, şu sorulara yanıt aradı:

1. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı  Acil Çağrı Hizmetlerive Proje Daire Başkanlığına bağlı müdürlüklere personel alımı ne zaman yapılacaktır? Bu alım KPSS puan sıralama sistemi üzerinden mi yapılacak?Bununla ilgili bir planlamanız var mı?

2. İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne 3 Kasım 2017 KHK kararıyla 1600 adet personel alımı yapılması TBMM tarafından onaylanmış ve Resmî Gazete’de yayımlanmıştır fakat personel alımı gerçekleşmemiştir. Bu personel alımı ne zaman yapılacaktır? Bu alım KPSS puan sıralama sistemi üzerinden mi yapılacak?

3.  Personel alımında önlisans 3179 kodlu Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümü mezunlarına yer verilecek midir?