Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana ve ilçelerinin önemli potansiyeline rağmen kentin bölge ve ülke genelinde hak ettiği noktaya bir türlü ulaşamadığını vurguladı.

TARİHİ GERÇEKLİĞE İŞARET ETTİ
Karataş’ta CHP İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir dizi temaslarda bulunan Tümer, ilçenin turizm potansiyeline dikkati çekti. Karataş Kaymakamı Durmuş Gençer’i makamında ziyaret eden Tümer, Magarsus Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarının durdurulduğunu, Magarsus’un dünya mirasına kazandırılması gereken bir tarihi gerçekliği yansıttığını söyledi.

KARATAŞ, ATIL DURUMDA BIRAKILDI
Ağyatan ve Akyatan lagünleri ile kuş cennetinin bakımsızlık kurbanı olduğuna işaret eden Tümer, tüm dünyanın turizmle öne çıkma gayretinde olmasına rağmen Karataş ve Yumurtalık sahillerinin merkezi idare tarafından atıl durumda bırakıldığını belirtti.


700 ‘TON’DAN 60 ‘TON’A…

Kaymakam Gençer’e hayırlı olsun dileğinde bulunan Tümer, “Bir sezonda 700 ton balık üreten dalyanda şimdilerde sadece 60 ton balık alınabiliyor. Vatandaşlarımızın sahil ilçelerimizde turizm sezonunu geçirmesine ön ayak olmak zorundayız. Aksi halde turizmde yaya kalmaya devam ederiz” diye konuştu.

“TÜM ÖRGÜTLERİMİZ ÜLKE İÇİN ÇALIŞIYOR”
Karataş’ta esnaf ve vatandaşları da ziyaret eden Tümer, ülke ekonomisinin çıkmaza sürüklendiğine dikkat çekti. Referandum sürecini de değerlendiren Zülfikar İnönü Tümer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin tüm örgütlerinin ülkenin birliği, dirliği ve bütünlüğünden yana tavır sergilediğini kaydetti. Tümer, “Hiç kimsenin çocuklarımızın geleceğini çalmasına müsaade etmemeliyiz” dedi.