33 yıllık hayatı mücadeleyle geçen, kararlı duruşuyla bilinen, köylü, çiftçi, küçük üretici ve halk sağlığına verdiği önemle öne çıkan Akın Özdemir, katledilişinin 38. yılında anıldı.

Köy-Koop Adako Birlik Genel Müdürü ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Bölge Şube Başkanı iken “Bir avuç çeltik ağasının çıkarı uğruna halk sağlığı tehdit edilemez ve küçük üreticiler köylerini, tarlalarını terk etmek zorunda bırakılamaz” dediği için hedef haline gelen ve 1978 yılında eşiyle aracına bineceği esnada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Özdemir, “Toplumcu Gözle Tarım Reformu” konferansında anıldı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’ndeki konferansa ZMO Genel Başkanı Özden Güngör, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ZMO Adana Şube Başkanı Semih Karademir,  Yrd. Doç. Dr. Nevzat Evrim Önal, CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı.


“HER KARANLIKTA YENİ BİR UMUT IŞIĞI DOĞAR”

Konferansa katılan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Ziraat Mühendisliği Fakültesi Öğrencisi Dicle Ayaz’ın ülkenin içinde bulunduğu kaotik ortama vurgu yaparak ‘Küçükken karanlıktan, büyüdükten sonra aydınlıktan korkar olduk’ cümlesini onaylayarak “Alışkanlıklarla, şartlanmışlıklarla, zorla öğretilmişliklerle artık aydınlık bizi rahatsız etmeye başlıyor. Çok doğru” dedi.

Bir insanın adının son kez anılana kadar yaşadığını, Akın Özdemir’in ailesine yeniden başsağlığı dilediğini vurgulayan Tümer, “Ne mutlu ki Akın Özdemir, gençlere ışık olmuş. Her karanlıkta hepimiz adına, ülkemiz adına yeni bir umut, yeni bir ışık doğuyor. Aydın ve çağdaş gençlerimiz ülkemizin içinde bulunduğu kaotik ortamda umutlarımızı yeşertiyor” diye konuştu.

Türkiye’nin problemlerine bakıldığında son 30 yılda çok değişen bir şey olmadığının görüleceğini ifade eden Tümer, “Günlük anlamsız tartışmalardan uzaklaşıp daha üst pencerelerden bakmamız gerekiyor. Her an değişen gündem ve konularla iç içe yaşıyoruz. Aslında problemler belli. Bu problemleri yaratanlar da belli. Hepimize düşen görev, el ele, yürek yüreğe vererek sorunların üstesinden gelebilmeye çalışmaktır. Milletvekili olarak bilgiye değer vermeye çalışan birey olarak sizlere destek olmak, seslendirilmesi gerekenleri seslendirmek istiyorum. Her disiplin kendi konusunda somut sorunları ortaya koyduğu zaman, bizler de uğruna mücadele vereceğimiz konuları netleştiririz. Birbirimizi yaralamadan, içinde bulunduğumuz durumu hep birlikte, aydınlık Türkiye’nin devamı için mücadele vermeliyiz” şeklinde konuştu.