Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Pazar günü tüm vatandaşları sandık başına çağırdı. Türkiye’de 2 Kasım sabahından itibaren mutlak demokrasi, basın ve ekonomik özgürlüğün sağlanması, ayrımcılık ve ötekileştirmenin sona ermesi için vatandaşları CHP’ye oy vermeye çağıran Tümer, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı’nda, Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde ülkemizin kritik süreçten çıkabilme yollarını anlattı.
CHP Milletvekili Adayı İbrahim Demir’le birlikte KAVAK Başkanı Mustafa Çiçekli, CHP 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel ve vakfı üyeleriyle görüşen Tümer, “Türkiye’de barış için sokaklara çıkan insanlar hunharca katlediliyor. Komşu ülkelerimizin hiçbiriyle dost değiliz. Yanlış dış politika Türkiye’yi yalnızlaştırdı. Tarım ve sanayi ürünlerimizi ihraç edemez hale geldik. İnsanlarımızın ayrıştırılmasına sessiz kalamayız. Barış, demokrasi ve özgürlük için sizleri CHP’ye oy vermeye çağırıyorum” dedi.

“DEMOKRASİYİ SAVUNACAĞIZ”
KAVAK’ın ardından Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel ve Milletvekili Adayı Kemal Derin’in de bulunduğu toplantıda mahalle sakinlerine seslenen Tümer, “Baskıyı, acıyı, ekonomik sorunları hep birlikte yaşıyoruz. Kenar semtlerdeki birçok gencimizin başta ekonomik olmak üzere çeşitli nedenlerle uyuşturucu ve terör batağına düştüğünü görüyoruz. Sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında çözebiliriz. Bu nedenle en büyük çabamız CHP’yi iktidara taşımak ve müreffeh bir Türkiye oluşumunu gerçekleştirmektir” diye konuştu.
CHP’nin insana insan olduğu için değer verdiğini, renk, dil, din ve mezhep ayrımı yapmasının sözkonusu olamayacağını ifade eden Tümer, “CHP, kimsesizlerin kimsesidir. Baskı yada şiddet nereden gelirse gelsin karşı çıkacağız ve her alanda demokrasiyi savunacağız” ifadelerini kullandı.