CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP İl Eski Başkanları Yılmaz Yalçınkaya ve Akif Kemal Akay’la birlikte Karataş’ta bir dizi temaslarda bulunan Tümer, referandum çalışmalarının hayırlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.
“BAŞKANLIK SİSTEMİNİN NELER GETİRDİĞİNİ GÖRDÜK”
Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, CHP Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, Kadın Kolları Başkanı Melek Akbaş Kaba ve Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tandoğan’ın yanı sıra ilçe yöneticileriyle birlikte Karataş’taki site yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Tümer, “Hepimizin tek amacı refah içerisinde bir ülke oluşturmak ve çocuklarımızı yarınlara güvenle hazırlamaktır. Yakın zamanda başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerdeki olumsuz gelişmelere şahit olduk. Atatürk’ün çizgisinde çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaya çalışmamız gerekirken ülkemizin bir kişinin iki dudağı arasına sıkışmasına kimsenin gönlü razı olmamalı” diye konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin tüm yurtta dalga dalga yayıldığını ve hayırlı bir geleceğe kapı aralandığını ifade eden Tümer, başkanlık sisteminin çağdaş ülke normlarına uygun olamayacağını vurguladı.

BARUT: “MESELE HERKESİN MESELESİ”

Bu toplantının ardından Karataş’ın tüm mahalle temsilcileriyle bir araya gelen CHP heyeti adına konuşan CHP İl Başkanı Ayhan Barut ise referandumun sadece CHP’nin meselesi olmadığını, tüm vatandaşların duyarlı davranış sergilemeleri için partililere büyük görevler düştüğünü dile getirdi. 

EĞİTİM-SEN ÜYELERİNE DESTEK VERDİ

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın dört bir yanında hak arama mücadelesi başlatan Eğitim-Sen üyelerinin Karataş’taki basın açıklamasına da destek verdi. Karataş sahilindeki meydanda bir araya gelen Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Eğitim-Sen Karataş temsilciliği ve ihraç edilen, görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin haklı ve hukuki taleplerinin destekçisi olduğunu ifade eden Tümer, “Haksız bir şekilde baskı, ceza ve sürgünlere maruz kalan eğitim emekçilerinin mücadelesi Adana merkezinin her karışında olduğu gibi Karataş ilçesinde de devam ediyor. Eğitim ve öğretimin hayırlı geleceğine olan inancımı koruyorum. Haksızlığa uğrayan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin haklarının iadesinin gerçekleşeceğini de biliyorum” diye konuştu.