30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Tümer, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl kutlanan 30 Ağustos’un ulusal bir bayram olduğuna dikkat çekti.

“GURUR VESİLESİ OLMALIDIR”
Atatürk’ün başkumandanlığında gerçekleştiği için aynı zamanda Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un tüm ulus tarafından iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Tümer, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, bir ulusun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde teslim edilmesini amaçlayan, bağımsızlığı simgeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı, hiçbir kişi, kurum ya da kesimler tarafından polemiğe yer verilmeksizin gurur vesilesi olmalıdır. Yurdumuzun her karış toprağını canı pahasına koruyan, ülkenin bağımsızlığı ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için göğsünü siper eden Atatürk ve silah arkadaşlarının mirası korunmalı, kollanmalı ve geleceğe güvenle aktarılmalıdır” dedi.

“COŞKUYLA KUTLAYALIM”
Kurtuluş yıllarında olduğu gibi bu gün de ülkemiz üzerinde emelleri olanların çabalarının boşa çıkacağını, Türkiye’nin içinde bulunduğu kritik sürecin barış, kardeşlik ve kenetlenme duygularıyla aşılabileceğini dile getiren Tümer, ulusal bayramların bir ulusun bağımsızlığını simgelemesi açısından önemini bir kez daha vurgulayarak, “Bu bayram Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm ulusumuza armağanıdır. Coşkuyla, sevinçle ve gururla kutlanması gereken bir bayramdır” diye konuştu.