Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Adana’da bisiklet yollarının ve bisiklet kullanan insan sayısının artmasını diledi.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin Adana’da gerçekleşecek bölümünde farkındalığı artırmak adına hafta sonunda düzenlenen bisiklet turuna Adanalılarla birlikte katılan ve şehir turu atan Zülfikar İnönü Tümer, İnşaat Mühendisleri Odası’nın düzenlediği ‘Ulaşım Paneli’nde akademisyenler, oda başkanları ve şehir plancılarının bisiklet kullanan Avrupalılar’ın trafik sorununu büyük ölçüde çözdüğüne işaret ettiğini hatırlattı.

Bisikletin ulaşım sorununun çözümüne katkı sunacağı gibi en çevreci ulaşım aracı olduğuna dikkati çeken Tümer, Adana’nın bisiklet kullanımına oldukça elverişli bir kent olduğunu belirtti. Belediye başkanlarının bisiklet yolları yapmasının önemine değinen Tümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında görev alacağı süre içerisinde konuyu gündeme getirmeye çalışacağını vurguladı.

Tümer, Sürdürülebilir Yaşam Festivali kapsamında Atatürk Caddesi, Sular, Cemalpaşa, Barajyolu, Turgut Özal Bulvarı, Mahfesığmaz, Hastaneler Kavşağı ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı tura katılanlarla birlikte bisikletiyle gezdi ve organizasyon sorumlularına teşekkür etti.