Toplumun tüm kesimlerine duyarlılığıyla bilinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Vatandaşın talepleri doğrultusunda Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Köprülü, Göl Mahallesi, 2000 Evler, Fatih, Sinanpaşa, Ziyapaşa ve Buruk Göztepe’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili belediye bürokratlarından bilgi alan Tümer, kentsel dönüşümün halkın çıkarları doğrultusunda hayata geçirilmesi gereğine değindi.

“DERDİMİZ HAKKANİYET”
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Kent Estetiği Kontrol Dönüşüm Dairesi Başkanı Özlem Kulak, Proje Müdürü Suphi Civelek ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehmet Bozdoğan’ın katıldığı toplantıda konuşan Tümer, “Derdimiz hakkaniyetli bir çalışma olması. Vatandaşın tercihleri büyük önem taşıyor” dedi.

“VATANDAŞA HİZMET GÖREVİMİZ
Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda hassas davranacağına olan inancını paylaşan Tümer, kentsel dönüşümün insan odaklı olması halinde değerli bir hal alacağını vurguladı. Vatandaşlara kentsel dönüşümle ilgili tüm olanakların anlatılmasının önemine işaret eden Tümer, “Kimsenin kafasında soru işareti kalmamalı. Hepimiz Adana ve Adanalı için çalışmakla görevliyiz. Ben de milletvekili olarak halkımızın şikayet ve talepleri doğrultusunda hareket etmek zorundayım. Bu konuda üzerime düşen görevi yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.


YETKİLİLER PROJELERİ ANLATTI

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, ‘Afet Riskli Alan’ ilan edilen ve bakanlıkça onaylanan Köprüköyü mahallesindeki dönüşüm projesi nedeniyle kanunlar dahilinde vatandaşlara 18 ila 36 ay arasında değişen zamanlarda kira yardımı yapılacağını, 29 hektarda bin 200 hak sahibi bulunduğunu, yüzde 95 konut ve yüzde 5 işyeri olarak planlanan projede herhangi bir mağduriyet oluşmaması için yoğun mesai harcadıklarını kaydetti.

SİNANPAŞA DA KONUŞULDU
Milli Emlak ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında vatandaşlarla ön görüşme yapıldığını, yetkilerin tamamen Büyükşehir’e devredilmesinin ardından vatandaşların çıkarları doğrultusunda kendileriyle yeniden bir araya geleceklerini ifade eden yetkililer, Sinanpaşa mahallesinde ise 1-2 ay içerisinde vatandaş görüşmelerine başlanacağını vurguladı.

HERKESİN SORUSU CEVAPLANACAK
Sinanpaşa Mahallesi’ne ait 1. Etap projenin hazırlandığını görsellerle birlikte Tümer’e sunan, 1. etabın TOKİ ile birlikte 2. etabın ise Büyükşehir Belediyesi’nce hayata geçirileceğini belirten yetkililer Göl mahallesinde de mesafe kaydettiklerini belirtti.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, belediye ana binasının arkasında yer alan ek binada hak sahibi veya hissedar olmak kaydıyla isteyen her vatandaşın sorularına yanıt verdiklerini dile getirdi.