Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’nin tam bir ayrışma noktasına sürüklendiğini belirtti.
“ELEŞTİRİLERE TAHAMMÜLLERİ KALMAMIŞ”
Hafta sonunda Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları ile birlikte Bütünşehir Yasası kapsamında mahallelere dönüştürülen köyleri ziyaret eden Tümer, vatandaşın ekonomik ve sosyal yaşantısının görmezden gelindiğini söyledi. Ülkenin ‘tek adam’ yönetimine teslim olamayacağını ifade eden Tümer, “Köylülerimizin yol, su, kanalizasyon, tarım, eğitim ve sağlık alanında onlarca sorunu varken iktidar mensupları saraylarda, hanlarda sefa sürmenin, kendi siyasi ve sosyal sınıfını oluşturmanın derdinde. Muhalif seslere, yapıcı eleştirilere dahi tahammülleri kalmamış. Türkiye’deki ayrıştırma, basına uygulanan sansür, farklı partilere mensup siyasilere yapılan haksızlıklar, eğitimcilerin cezaevlerine doldurulması, görevden ihraç edilmeleri ve gözaltılar ülkeyi dünyanın diğer devletleri karşısında çok ama çok küçük duruma düşürüyor” dedi.


GEZDİĞİ 8 KÖYDE HER GÜN ELEKTRİK KESİLİYOR

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Kemal Özkan’ın da bazı ziyaretlere katıldığı Ceyhan’a bağlı Mercimek, Sarıbahçe, Yeşildam, Yeşilbahçe, Akdam, Avcılar, Camızağılı, Üçdut Yeşilova mahallelerinde partilileriyle ve vatandaşlarla buluşan, sorunlarını dinleyen ve çözüm yolu arayan Tümer, Türkiye’nin bir an önce barışa ve huzura olan ihtiyacını gözler önüne serdi.
Gezdiği tüm köylerde çok ciddi elektrik kesintileri yaşandığını, köylünün geçim derdinde olduğunu, asgari ücretlinin çocuklarına bakamaz hale geldiğini vurgulayan Tümer, “Maalesef ülkeyi yönetenler vatandaşın sesine kulak tıkıyor” diye konuştu.
Ceyhan Belediyesi’nin önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’li kadrolarca yönetileceğine olan inancını kaydeden Tümer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kadrolarının yapıcı siyasi ve ekonomik politikalarla ülkeyi düzlüğe çıkaracak tek parti olduğunu sözlerine ekledi.
KADİR AYDAR’DAN CEYHAN VURGUSU
Ceyhan’da göreve geldikten sonra önemli bir sinerji sağlayan Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, gençlik ve kadın kolları da Tümer’i her anında yalnız bırakmadı. Ceyhan’daki yerel seçimlerde belediyeyi CHP’ye kazandırmaya kararlı olduklarını vurgulayan Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, “Tüm örgütlerimizle Ceyhan’da adım atmadık yer bırakmıyoruz. Önümüzdeki ilk yerel seçimlerde Ceyhan Belediyesi’ni CHP’li yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.