Bu dönemde bütün partilerle bayramlaşabilen tek partinin CHP olduğunu ifade eden Tümer, “Ülkemizin birleştirici gücüyüz” dedi.
Çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdüren Tümer, Karataş, Ceyhan, Yumurtalık ve Kozan ilçe örgütlerinde partilileriyle buluştu, çeşitli temaslarda bulundu. 
Tümer’in bayram süresince gerçekleştirdiği ziyaretlerin ilk durağı Karataş oldu. CHP İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, CHP Adana Milletvekili Adayı Müzeyyen Şevkin ve CHP Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün ile çok sayıda partilinin hazır bulunduğu buluşmada konuşan Tümer, toplumun tüm kesimlerinde büyük bir baskı ve korkunun hakim olduğunu dile getirdi. Tümer, FETÖ bahanesiyle tüm muhalif kesimlerin susturulmaya çalışıldığını belirtti.


“KHK’LARI ANAYASA MAHKEMESİ’NE TAŞIYACAĞIZ”
15 Temmuz darbe girişiminden sonra ardı ardına gelen Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile terör örgütüyle hiçbir ilgisi olmayan tüm muhalif kesimlerin, öğretmenlerin, sanatçıların, akademisyenlerin, avukatların, savcıların ve kamuda görev yapan memurların ihraç ve görevden el çektirilmelerle karşı karşıya kaldığını ifade eden Tümer, “İktidar, tam bir cadı avına başladı. CHP, darbeye de baskıya da karşıdır. Masum vatandaşlarımızın işlerinden edilmesine sessiz kalamayız. İlk KHK’dan sonra çıkarılan tüm KHK’ları parti olarak Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız” dedi.

“TOPLUM, HUZUR VE REFAH ARIYOR”
Tümer, Karataş’tan sonra Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, yönetim kurulu üyeleri ve partilileriyle bir araya geldi. Buradaki buluşmada CHP Parti Meclisi Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP İl Başkanı Ayhan Barut ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de katıldı. Milletvekili Tümer, burada yaptığı konuşmada toplumun huzur ve refah arayışında olduğunu ancak iktidarın son uygulamalarıyla haksızlığa, hukuksuzluğa ve travmalara neden olduğunu vurguladı.


“YUMURTALIK, TARİHE IŞIK TUTUYOR”
Ceyhan ziyaretinden sonra Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit ve partililerle ilçe binasında bir araya gelen Tümer, ilçenin makus talihini bir türlü yenemediğini dile getirdi. Şirin bir turizm ilçesi olmasına rağmen Yumurtalık’a merkezi idare tarafından gereken önemin gösterilmediğini kaydeden Tümer, Yumurtalık’ta kazı çalışması devam eden Roma dönemine ait hamam ve Poseidon mozaiğinde incelemelerde bulundu. İlçede çeşitli ziyaretler de gerçekleştiren Tümer, Yumurtalık’ın her yanıyla tarihe ışık tutan bir ilçe olduğunun bilinciyle hareket edilmesinin önemine işaret etti.

“KOZAN’DA İŞSİZLİK HAKİM”
Yumurtalık’ın ardından Kozan’da İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu ve kalabalık partili grupla gündeme dair fikir alışverişinde bulunan Tümer, bu ilçede bazı kahvehaneleri de ziyaret etti. Vatandaşların işsizlik başta olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya olduğu Kozan’da mısır ve narenciye ile birlikte birçok tarım ürününün para etmediğini belirten Tümer, Türkiye için stratejik önem taşıyan tarım sektörünün yok sayılamayacağını söyledi.


“ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENDİ”
Adana’da geçtiğimiz mayıs ayında etkili olan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle ekili tarım arazileri zarar gören çiftçinin sorunlarını meclise taşıdığını hatırlatan Tümer, doğal afetle ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yaptığı çağrının yanıt bulduğunu ifade etti. Tümer, bu kapsamda üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan zirai kredi borçlarının 9 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre ertelendiğini sözlerine ekledi.