Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, iki ayrı önem taşıyan 22 Mart 2018 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) sıralarından Fekelilerin kurtuluşunu kutladı, çiftçinin kullandığı su faturalarına yansıtılan ek vergilerin kaldırılmasını istedi. Meclis genel kurulunda gündem dışı söz alan Tümer, 22 Mart Adana’nın Feke ilçesinin kurtuluşunun 98. Yılının yanı sıra Dünya Su Günü nedeniyle konuşma yaptı.
MECLİS’TEN FEKE’YE SELAM SÖYLEDİ
İşgal kuvvetlerine karşı kahramanca mücadelenin ardından 1920 yılında özgürlüğe imza atan Adana’nın şirin Feke ilçesinin kurtuluşunun 98. yılını kutlayan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anan Tümer, “Fekeli hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK İSTEDİ
22 Mart’ın aynı zamanda tüm dünyada su günü olarak kutlandığına dikkat çeken Tümer, “Bu güne özel her platformda sulama ve içme suyunun hızla yok olmaya yüz tuttuğu, ülkemizin su zengini değil aksine su fakiri bir ülke olduğuna yönelik açıklamalar yapılacak. Bu gerçekten hareketle tarımı, toprağı, akarsuları, sulama ve içme suyunu sahiplenen, koruyan, Bütünşehir Yasası’nın yanlışlığına rağmen köyünü, kırsalı terk etmeyen az sayıdaki köylümüz, çiftçimiz gerçekçi ve sürdürülebilir tarım politikalarıyla desteklenmek durumundadır” diye konuştu.
Ülke tarımının geleceği ve sürdürülebilirliği açısından çiftçilere enerji desteği sağlanması gereğine işaret eden Tümer, “Enerji faturalarındaki enerji fonu, belediye elektrik tüketimi, KDV ve TRT payı kaldırılmalıdır. Bakanlıkların konu üzerinde hassas davranacağını ümit eder, hepinize saygılarımı sunarım” dedi.
AĞBAL, YANIT VERDİ
Tümer’in konuşmasının ardından milletvekillerinin sorularını ve eleştirilerini yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Tümer’in sözlerine katıldığını kaydetti. Bütüncül bir destekleme ve tarım politikası üretilmesi gereğine işaret eden Ağbal, “İyileşmeler var ama buna rağmen hala yapılması gerekenler var” diye konuştu.