Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, bir ülkenin kültür ve sanata verdiği önemle kalkınabileceğini, çağdaş bir seviyeye ulaşabileceğini vurguladı.
Adı değiştirilen Adana Uluslar arası Film Festivali olarak değiştirilen 23. Altın Koza Uluslararası Film Festivali’ndeki etkinlikleri olabildiğince takip etmeye çalışan Tümer, kültür-sanat festivallerinin tüm halkın ortak paydası haline gelmesi gerektiğini söyledi.
47 yıldır süregelen Altın Koza Film Festivali’nin tüm dünyada bilinir bir yapıya büründüğünü, Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırlatan Tümer, “Gelecek nesillerimizin sanatla yoğrulması, dünyadaki tüm gelişmelere farklı, anlamlı, barışçıl, demokrat bir bakış açısıyla yaklaşmasının önünü açacaktır. Bu anlamda Adana’daki etkinliklerin daha çok halka dönük olması, vatandaşlarımızın festivale daha çok katılımının sağlanması, her gösterimi, söyleşiyi, sinema filmi rahatlıkla izleyebilmesi sağlanmalı” diye konuştu.

ARİF KESKİNER’E PLAKET VERDİ
Tümer, Pazartesi günü başlayan festival kapsamında Atatürk Parkı’ndaki açılış töreninin ardından Sürmeli Otel’de Işıl Özgentürk’ün sinema atölyesi, Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda Aslan Kral engelsiz film gösterimi, Park Zirve’de sanatçılarla birlikte açılış kokteyli, Hilton Otel’de düzenlenen ‘Onur Ödülleri’ töreni ve Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda 'Yaşar Kemal: Çukurova'dan Dünyaya Açılan Pencere' konulu söyleşi ve belgesel gösterimine katıldı.
Tümer, film festivali kapsamında düzenlenen Yaşar Kemal'i anma etkinliğinde Adanalı film yapımcısı, Yılmaz Güney, Abidin Dino, Orhan Kemal, Yaşar Kemal ve Demirtaş Ceyhun gibi Adanalı sanatçılarla kurduğu dostlukla İstanbul'da yeşilçamın vazgeçilmezleri arasına giren Arif Keskiner'e plaket verdi.
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, etkinlikleri sonuna kadar takip edecek.