Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası  (Eğitim-İş) Adana 2 Nolu Şube Başkanı İrfan Irmak ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
2 Nolu Şube’nin kuruluşu nedeniyle sendika üyeleriyle yeni yerlerinde görüşen Tümer, Türkiye’de sendikasızlaştırmanın önünün alınamadığını söyledi.

Ülkemizde çalışanların ancak yüzde 10’unun sendikalı olduğuna işaret eden Tümer, “Türkiye'de 11 milyon civarında sendikalı çalışan var. Örgütlü toplumlarda daha çabuk gelişim sağlanır ancak mevcut siyasi iktidar özgürlükleri ve çalışan haklarını tırpanladı. Özellikle öğretmenleri, öğretim üyelerini yalnızlaştırdı. Bu da yetmedi ötekileştirdi ve son olarak görevlerinden el çektirdi. Çalışan öğretmenlerin başta ekonomik olmak üzere birçok sorununa bir de atanamayan öğretmenler eklendi. Genç öğretmenler atanamadığı için intihara sürüklendi. Bu gidişat hiç de iyi bir gidişat değil” dedi.


Tümer, sırf muhalif oldukları gerekçesiyle işlerinden edilen açlığa mahkum edilen öğretmenlerin varlığının ülkemizin utancı olduğunu vurguladı.                       

Eğitim-İş 2 Nolu Şube Başkanı İrfan Irmak ise “Sendikamızın görüşü her zaman nettir. Öğretmenlerimizin daha iyi yaşam koşullarına ulaşması ve özgür ortamlarda görev yapması için uğraş veriyoruz. Öğretmenlerimizi sendikamıza ortak mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

Ziyarette CHP İl Eski Başkanı Orhan Sümer ve CHP 2014 Yüreğir Belediye Başkan Adayı Orhan Bayram da yer aldı.