Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın dünyaya açılan markası haline gelen Portakal Çiçeği Karnavalı’nın kente büyük katkı koyduğunu vurguladı.
Bu yıl altıncı kez düzenlenecek ve artık dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarıyla uluslar arası kimlik kazanan, Adana’nın marka kent algısına katkı konusunda ortaya konulan en iyi projelerden biri olan ‘Portakal Çiçeği’nin yaklaştığını hatırlatan Tümer, “Herkesin Nisan ayında Adana’da toplandığını görmek istiyoruz” dedi.
KENT EKONOMİSİNE KATKI SUNULUYOR
Bir sivil inisiyatifle başlayıp Adana halkının sahiplendiği, bir çeşit hıdrellez kutlamasına dönüşen, Adana halkının tüm dünyaya sevgi ve dostluk daveti olan bu karnavalın, herkesin yüzünde bir gülümsemeyle Adana sokaklarında yürüdüğü, kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, etnik ve siyasi kimliklerin birkaç günlüğüne de olsa bir kenara bırakıldığı, aynı zamanda diğer illere ve hatta dünyaya örnek olan bir proje olduğuna işaret eden Tümer, “Kentin ekonomisine de katkıda bulunan, esnafın yüzünü güldüren karnaval boyunca tüm otellerin dolduğuna tanık oluyoruz. İşyerleri geç saatlere kadar açık kalarak satış yapıyor. Toplu taşıma esnafından lokantasına kadar bir çok esnafın yüzü gülüyor” diye konuştu.
HERKES DESTEK SUNMALI
Şimdiden Adana’daki otellerde rezervasyon yaptırıldığını ve dolduğunu, hatta Mersin gibi komşu illerimizdeki otellerin dahi şimdiden dolmak üzere olduğunu ifade eden Tümer, “Dünyanın ve ülkemizin dört köşesinden kentimize gelecek misafirlerimizi, önceki senelerde olduğu gibi sıcak ve samimi Adana misafirperverliği ile konuk edeceğimiz karnavalımız için herkesin Nisan’da Adana’da toplandığını görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Tümer, toplumun tüm kesimlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının hiçbir ayrım gözetmeksizin karnavala destek sunması gerektiğini sözlerine ekledi.