Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, vatandaşların daha rahat ve huzurlu ortamlarda yaşamlarını idame ettirebilmeleri için kamu kurum ve kuruluşları ile bürokratlarla birlikte hareket edilmesinin önemine işaret etti. CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve ilçe örgütünü ziyaret eden Tümer, Pozantı halkının kendisine ilettiği bir çok sorunla ilgili yaptığı görüşmelerde duyarlılık sergileyen yetkililerin konuların takipçisi olacağına inandığını söyledi.

2/B GÜNCELLEME BEKLİYOR
Pozantı’ya bağlı Gökbez ve Hamidiye başta olmak üzere insanların yoğun olarak yaşadığı çok önemli mahallelerde 2/B kanunundan kaynaklanan mülkiyet sorunu yaşandığını kaydeden Tümer, hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerleri ifade eden 2/B nedeniyle köylülerin zarar gördüğü gerekçesiyle Orman Bölge Müdürü ile görüşme gerçekleştirdi. Tümer, 2B yasası kapsamında yer alan bölgelerde güncelleme çalışması yapılması gerektiğini vurguladı.

ÇAKIT DERESİ ISLAH BEKLİYOR
Çakıt Deresinin ıslah edilmesi gereğine de işaret eden Tümer, Alpu ve Yenikonacık’taki arsalarda yaşanan parsel kaymaları nedeniyle Tapu Kadastro Bölge Müdürü’ne de ulaştı. Tümer, Pozantı Orman İşletmesi’nde Harita ve Kadastro Mühendisi istihdam edilmesi gerektiğini de kaydetti.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU TALEBİ
Pozantı’daki kız öğrencilerin yurt eksikliğinin giderilmesi için hazineye devredilen ve kaba inşaatı bitmiş binanın öğrencilere kazandırılması için girişimde bulundu. Çukurova Üniversitesi Pozantı Meslek Yüksek Okulu’nda Muhasebe, Turizm, Organik Tarım ve Bahçe Bitkileri Bölümleri’nde eğitim-öğrenim gören kız öğrencilerin bu yurda ihtiyacı olduğunu kaydeden Tümer, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün konuyu çözüme kavuşturacağına inandığını kaydetti.
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, “Vatandaşlarımızın en doğal isteklerinin yerine getirilmesi için uğraş veriyoruz. Görüşme yaptığımız yetkililerin sağduyulu yaklaşımları için kendilerine teşekkür ediyorum. Sorunların çözülmesi için elbirliğiyle hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu.