Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı Karlık köyü muhtarı Tevfik Karabudak ve vatandaşları ziyaret eden Tümer, ekonomik krizin hüküm sürdüğü Türkiye’de köylü ve çiftçilerin de büyük zorluklar yaşadığını kaydetti. Türkiye’nin terör olaylarından dolayı rahat bir nefes alamadığını kaydeden Tümer, gencecik fidanların toprağa verilmesinden duyduğu üzüntüyü paylaştı. 

RUSYA KRİZİ ÇÖZÜLDÜ MÜ?
Rusya ile yaşanan krizin sona erdirildiğinin belirtilmesine rağmen başta narenciye üreticileri olmak üzere yaş sebze ve meyve üreten köylülerin sorunlarının giderilemediğine işaret eden Tümer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun haksızlığa uğrayan vatandaşların yanı sıra sorunları görmezden gelinen çiftçi ve köylünün de sesi olmaya gayret ettiğini ifade etti.

“UZUN VADEDE BÜYÜK ZARAR GÖRÜRÜZ”
Türkiye’de adı konulmayan bir ekonomik krizin yaşandığını ancak sorunun ‘dolar bozdurun’ çağrısıyla geçiştirilmeye çalışıldığını vurgulayan Tümer, “Krizi görmezden gelerek, günübirlik açıklamalarla geçiştirmeye çalışmak uzun vadede ülkemize çok büyük zararlar verir” diye konuştu.

Tümer, Meclis çalışmaları dışında olabildiğince Adanalı hemşehrileriyle bir arada olmaya özen göstermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.