Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’nin çağı yakalamış, gerçekten de sokaklarında, caddelerinde güler yüzlü insanların olduğu bir sürece girebileceğini vurguladı. CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Tümer, parti il binası çevresindeki esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

“SOYLU BİR ANLAŞMAYA İHTİYAÇ VAR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına işaret eden Tümer, “Yapılacak ilk iş camide siyaset olmayacak, adliyede siyaset olmayacak, kışlada siyaset olmayacak. Adalet arıyorsak, onları başka bir yerde aramamız lazım. Bizim soylu bir anlaşmaya ihtiyacımız var. Bizim milleti kardeş kılma gibi bir görevimiz var” diye konuştu.

NARENCİYEYE DİKKAT ÇEKTİ

Kozan başta olmak üzere Çukurova’da narenciye ürünlerinin ihracatından kaynaklanan sorunun ülke ve bölge ekonomisine büyük darbe vuracağını dile getiren Tümer, “Toplumun birliği, bütünlüğü, kardeşliği ve ekonomik gelişim için ülkeyi yönetenler suni gündemler yerine halkın gerçek ihtiyaçlarını göz önüne alarak hareket etmek zorundadır. Bugün FETÖ nedeniyle haksız yere işinden, ekmeğinden edilen insanlara tanık oluyoruz. Basında sırf bu nedenle intihar vakalarını okuyoruz. Yazıktır, günahtır” dedi.
Tümer, geçmişi iyi tahlil ederek gelecekte çok daha güzel bir Türkiye inşa edilebileceğini, bunu da CHP kadrolarının başaracağını sözlerine ekledi.