Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, genç nesillerin ülkenin geleceğine ışık tutacağına inandığını vurguladı.
CHP İl Başkan Yardımcısı ve Adana Demirsporlular Derneği (ADS Der) Başkanı Telat Şahin ile İl Başkan Yardımcısı Nejat Altınok’un da bulunduğu toplantıda Adana Demirsporlu gençlerle bir araya gelen Tümer, 1200 yıl önce insanların kendi haklarına sahip çıkarken 2017 yılında ülkenin tek bir kişiye teslim edilmesine sessiz kalınamayacağını vurguladı.

“MESELEMİZ KİŞİSEL DEĞİL”

Referandum sürecine değinen ve gençlere seslenen Tümer, şunları söyledi:
“Sizin gibi gençlerimizin, doğmamış çocukların özgürlüklerini bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere mahkum edemeyiz. Mesele kişisel ve partisel bir mesele değil. Mesele toplumsal bir mesele. Ülkemizin geleceğini, var olmasını ilgilendiren bir mesele. İsmi ne olursa olsun kim gelirse gelsin başkanlık sistemine karşıyız. Mecliste bu yönde mücadele ettik. Halkımızın huzuruna çıkınca umudumuz arttı. Gençlerin stadyumlarda İzmir marşını söylemesi umudumuzu daha çok güçlendirdi. Gençlerimize güveniyoruz. Ülkemizi hep birlikte çağdaş ve özgür geleceğe taşıyacağız. Buna yürekten inanıyorum.”
Türkiye’de yaşayan her bireyin mutlu, insanca, kimseyi aşağılamadan, ötekileştirmeden bir yaşam istediğini anlatan Tümer, “Neresiden bakarsanız bakın, neresinden tutarsanız tutun yanlış bir sistem dayatılmaya çalışılıyor. Hep birlikte 'Hayır' diyeceğiz” şeklinde konuştu.