Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaş odaklı gerçekleşmesinin önemine değindi. Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nde riskli alan ilan edilen bölgede vatandaşlarla bir araya gelen Tümer, mahalli halkının sorunlarını yerinde tespit etti. 

VATANDAŞIMIZ SOKAKTA KALMASIN!
Hemşehrilerinin serzenişine kulak veren Tümer, riskli alan ilan edilen bölgede yaşayan dar gelirli insanların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşın haklarının gözetilerek hareket edilmesinin önemini vurgulayan Tümer, acele kamulaştırma gereği tahliye muhtırası gönderilen ve 15 gün içerisinde evlerini boşaltması istenen mahalle halkının hak ve hukuku gözetilmeden bir anda sokakta kalmasına kimsenin seyirci kalamayacağını söyledi.

DUYARLI DAVRANILACAĞINA İNANIYORUZ
Tümer, büyük paralarla borçlanarak ev sahibi olma imkanı bulunmayan Göl Mahallesi sakinlerinin yaşadığı sıkıntılara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin daha duyarlı davranacağına inandığını sözlerine ekledi.