Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, Varsaklar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde ‘Hayır’lı bir görüşmeye imza attı.
CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven’le birlikte Dernek Başkanı Yusuf Umut, yöneticiler ve dernek üyeleriyle Sarıçam’daki dernek merkezinde bir araya gelen Tümer, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm vatandaşlar adına ‘Başkanlık’ sisteminin yanlışlığını anlattı.
“ÜRETİM VE İSTİHDAM OLDUKÇA DÜŞTÜ”
7 Haziran 2015’ten bu yana ülke genelinde istihdam ve üretim sorunu yaşandığını, ekonominin gün geçtikçe daraldığını kaydeden Tümer, tüm bu sıkıntıların çözüm beklemesine rağmen Türkiye’nin bir kişiye mahkum edilme girişimlerinin anlamsızlığını vurguladı. Ülkemizde üretime dönük bir yapıdan eser kalmadığını, Adana başta olmak üzere yurdun birçok yerinde üretim ve istihdam olanaklarıyla donatılmış fabrikaların, üretim merkezlerinin bir bir kapandığını anımsatan Tümer, sadece inşaat sektörüne yönelik suni ve günübirlik söylemlerle ekonominin düzlüğe çıkarılamayacağını kaydetti.

TÜMER, ÇARPICI BİR ÖRNEK VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkenin içinde bulunduğu kaotik süreci tüm detaylarıyla vatandaşlara anlatma gayretinde olduğunu, açık ve yalın bir dille her alanda yaşanan daralmanın Türkiye’yi felakete sürükleyeceğine yönelik örnekler sunduğunu vurgulayan Tümer, konuşmasını güzel bir örnekle süsledi. Tümer, “Varsaklar Derneği üyeleri aracılığıyla ülkemizdeki tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Oturduğunuz sitenin yöneticisi, ‘Ben siteyi yönetiyorum. Evinizin tapusunu da bana vermek zorundasınız’ gibi akıl almaz bir teklifle önünüze çıkarsa ne yaparsınız? Tereddütsüz ‘Hayır’ dersiniz. İşte ülkemizi yönettiğini zanneden bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu istemesine hep birlikte karşı durmak zorundayız. Bizim meselemiz vatan meselesi. Sorun sadece CHP’nin sorunu değil. Başkanlık sistemi Çanakkale’den Hakkari’ye varana dek, ülkenin her karış toprağında yaşayan insanımız için telafisi imkansız sonuçlar doğuracaktır. Bu nedenle Başkanlık sistemine ‘Hayır’ diyeceğiz. Torunlarımıza, çoluk çocuğumuza daha özgür, daha  çağdaş, demokratik ve laik bir Türkiye bırakmak için ‘Hayır’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.
UMUT TEŞEKKÜRÜ
Dernek Başkanı Yusuf Umut ise daha önce de herhangi bir seçim süreci olmamasına rağmen derneği ziyaret eden Milletvekili Tümer ve İlçe Başkanı Güven’e teşekkür etti. Umut, “Tüm siyasilerimizin aynı duyarlılıkla derneğimizi ziyarete bekliyoruz. Bizim kapımız herkese açıktır” dedi.