Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’nin üzerine kara bulut gibi çöken 2016 yılının geride kaldığı şu günlerde, tüm insanlığa barış, dostluk ve huzur gelmesini diledi.

Vatandaşların 2017 yılına yeni bir umutla başlangıç yapmak istediğini, öncelikli olarak ülkemizde sükunet ortamının sağlanmasını dilediğini kaydeden Tümer, 2016 yılı içerisinde başta darbe girişimi olmak üzere ekonomiden teröre, toplumsal travmalardan işsizliğe, küçük çocuklara karşı girişilen taciz ve tecavüz olaylarından, küçük yaşlarda ailesinden ayrı kilometrelerce uzaklarda kimlerin yönettiği belli olmayan ve özellikle ehil olmayan kişilerin gözetimindeki yurtlarda yürekleri dağlayan yangınlarda ölen çocuklardan patlayan bombalara, basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalardan gazetecilerin tutuklanmasına, gazetelerin kapatılmasına kadar bir yığın sorunla yaşamak zorunda kalındığına işaret etti.

“REFAH İÇİNDE ÖZGÜR BİÇİMDE YAŞAMALIYIZ”

Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri doğrultusunda hareket edildiği takdirde ülkedeki sorunların bir çoğunun aşılacağına inandığını belirten Tümer, “Hedefimiz çağdaş ve demokratik bir Türkiye’nin inşası olmalıdır. Vatandaşlarımızın hepsi bizler için birer değerdir ve kimsenin kılına dahi zarar gelmemesi en büyük dileğimizdir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2017 yılına yeni beklentiler, her alanda olumlu gelişmeler ve halkımızın huzur ve refahının sağlanmasına yönelik çalışmalarla gireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
“ÖTEKİLEŞTİRME VE ÖTELENMİŞLİK DUYGUSUNA YER OLMAMALI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimlerini birleştirmeye yönelik çabalarının iyi irdelenmesinin önemine işaret eden Tümer, CHP’nin tüm kadrolarıyla Türkiye’nin iç ve dış barışından yana tavır sergilediğini, vatandaşlar arasında ayrıştırma, ötekileştirme ve ötelenmişlik duygusuna yer vermeksizin hareket ettiğini vurguladı.

Tümer, tüm dünya insanlarına, ülkemize ve Adanamıza refah içinde, özgür biçimde, din, dil, mezhep ayrımı gözetilmeden ve Atatürk’ün gösterdiği çağdaş, muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmasına olan inançla yepyeni bir 2017 yılı diledi.