Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’nin 24 Haziran’dan sonra barışa, kardeşliğe ve huzura kavuşacağına inandığını vurguladı.
Seçim çalışmalarına Adana’daki tüm CHP örgütleri ve milletvekili adaylarıyla ile birlikte katılan, ilçelerde, köylerde ve mahallelerde Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ve CHP’ye oy isteyen Tümer, işçinin, esnafın, sanatkarın, öğrencinin, kadınların, işsizlerin, atanamayan öğretmenlerin, çiftçinin rahat bir nefes almak istediğini, Türkiye’nin olağanüstü hal ve Kanun Hükmünde Kararname yönetiminden kurtulması gerektiğini ifade etti. Sarıçam’da CHP Sarıçam ilçe, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte Kozan yolunu boydan boya dolaşan Tümer, Muharrem İnce ve CHP’ye destek istedi.


ÜRETEN VE BÖLÜŞEN BİR TÜRKİYE
Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında çiftçiye mazotun 3 liradan verileceğini, öğrencilere ödenen bursların yanı sıra yılda 2 kez 500’er yüz liralık ödeme yapılacağını, esnaf borçlarının yeniden yapılandırılacağını, üreticinin daha çok üretmesi, hak ettiğini alabilmesi için teşvik edileceğini, çiftçinin prim borçlarının öteleneceğini, kadınlara aylık bin lira ödeme yapılacağını ifade eden Tümer, üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye hedeflediklerini vurguladı.


İHRACATA DAYALI BİR EKONOMİ
Mevcut durumda Türkiye ekonomisinin büyüme ortalamasının gelişmekte olan diğer ülkelerin gerisinde kaldığını dile getiren Tümer, şunları söyledi:
 “Türkiye’nin dış borç stoku 450 milyar doları aşmıştır. Özel firmaların birikmiş döviz borçları ve yüksek cari açık nedeniyle döviz kurları sürekli artarken, ülkemiz yüksek faiz ve yüksek kurdan oluşan karanlık bir döngünün içine çekilmektedir. Rant ekonomisi milyonları yoksulluğa mahkum etmiştir. Yanlış ekonomi politikaları Türkiye’yi üretimsizliğe sürüklemektedir. Türkiye’nin enflasyon oranı dünya ortalamasının beş katının üstüne çıkmış, Türk Lirası son beş yılda en çok değer kaybeden paralardan biri olmuştur. Dışa bağımlılığın artması nedeniyle yükselen döviz fiyatlarıyla yapılan her ithalat mal ve hizmetlere yansımaktadır. Türkiye ekonomisi olumsuz anlamda ayrışmış ve temel göstergelerde dünya ortalamalarının gerisine düşmüştür. Ülkemizin teknoloji kullanımını artıran, rekabetçi ve yüksek katma değer üreten bir ekonomiye ihtiyacı vardır. CHP iktidarında üreten, ithalata değil ihracata dayalı bir üretim modeliyle hakça bölüşen bir Türkiye hedefliyoruz.”