Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, CHP Milletvekili Adayı Av. Rukiye Çinkılıç’la birlikte Yumurtalık merkez ve köylerine yaptığı ziyaretlerde, “Önce insan, önce birlik, önce Türkiye” mesajları verdi. 7 Haziran 2015 seçimlerinin hemen ardından ilçeye yaptığı ziyarette bir vatandaşın alnından öptüğü Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, yine aynı vatandaşın aynı içten davranışıyla karşılaştı. Tümer’i bir kez daha alnından öpen Yumurtalıklı vatandaş, “Seçim öncesi ve sonrasında her an karşımıza çıkan Zülfikar İnönü Tümer, halkın vekili olduğunu kanıtladı. Bu nedenle her gördüğümde içimden gelerek alnından öpüyorum” diye konuştu.
İNSANCA YAŞAMI ANLATTILAR
CHP Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları’yla birlikte Yumurtalık’taki balıkçılar, esnaf ve vatandaşlarla görüşen Tümer ve Çinkılıç, her yurttaşın insanca yaşayabileceği düzeyde gelir elde etmesine olanak sağlayacaklarını vurguladı.
CHP iktidarında Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da güvenli yatırım ortamının sağlanacağına işaret eden Tümer ve Çinkılıç, “Herkesin temel ihtiyaçlarının sosyal devletin güvencesi altında olduğu bir ekonomik düzen kuracağız. Ekonomi, yüksek katma değerli üretimi, yeniliği, çevreye duyarlılığı ve sürdürülebilirliği hedefleyen bir anlayışla yönetilecek. Eğitim reformu ve ekonomide yapısal değişiklikler yapılacak. Türkiye teknolojide dünya ülkeleriyle rekabet edecek düzeye gelecek” diye konuştu. CHP’li heyet Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik ve Yumurtalık Ziraat Odası Başkanı Erdinç Altıok’u da ziyaret etti.
DERTLİ KAZIM’A ZİYARET
Zülfikar İnönü Tümer ve Rukiye Çinkılıç, merkezdeki çalışmaların ardından Demirtaş, Gölovası, Hamzalı ve Sugözü köylerindeki vatandaşlarla görüştü. Tümer ve Çinkılıç, Ulu Önder Atatürk’ün köylüyü milletin efendisi olarak bağrına bastığını ancak 13 yıllık iktidarın köylü ve çiftçiye eziyet çektirdiğini dile getirdi. Çiftçinin mazotu 1.80 liraya almasının önemine işaret eden, emeklilerin yılda iki maaş ikramiyeyle bayramı bayram gibi kutlayabileceğini vurgulayan Tümer ve Çinkılıç, bin bir güçlükle eğitim gören ancak hak etmelerine rağmen ataması yapılmayan öğretmenlerin durumuna da işaret etti. Tümer ve Çinkılıç, “Atanamayan 350 bin öğretmenin tamamının ataması yapılacak. Bu ülkede yaşayan herkesin alınteriyle çalışarak geçimini sağlaması, refahtan faydalanmasını hedefliyoruz” dedi.
CHP heyeti Çukurova topraklarında yetişen ve Türkiye’nin tanıdığı, Halk Ozanı ‘Dertli Kazım’ı da Gölovası köyündeki evinde ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.