Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanvekili, Ankara Milletvekili Levent Gök, “Ayrışan, parçalanan değil, birlikte, kardeşçe yaşanabilen bir Türkiye istiyoruz” dedi. CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’le birlikte baba memleketi Kozan ilçesinde İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu ve ilçe örgütünün yanı sıra kalabalık bir partili grubuyla bir araya gelen Gök, Kozan’da birlik ve beraberliğin hakim olmasından duyduğu mutluluğu paylaştı.
ADANA’YI ÖRNEK GÖSTERDİ
Eski İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu ile birlikte İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu’nun referandumda ‘Hayır’ oyu için vargücüyle çalışacağını kaydeden ve Tümer’le birlikte iki başkanın yanı sıra İl Başkanvekili Yüksel Karaaslan, İl Başkan Yardımcısı Hacı Ali Mazlumoğlu’nun elini havaya kaldıran Gök, Adana’da il ve ilçelerde eski il ve ilçe başkanları, eski milletvekilleri ve tüm partililerin ülkenin huzuru ve refahı için birlikte çalıştığını ve bu durumun örnek teşkil ettiğini vurguladı. Türkiye’de hiç kimsenin birbiriyle yol ayrımında olmaması gerektiğini belirten Gök, “Zorlukları birlikte göğüslemek zorundayız. Aksi halde ülkemiz adına çok üzücü sonuçlar doğabilir. Örgütümüzdeki dayanışma örneği tüm insanlara sirayet etmeli. Herkesin birbirine ihtiyacı var” dedi.


“GENCECİK EVLATLARIMIZA YAZIK”

Türkiye’nin bir yol ayrımına sürüklenmesinden dolayı derin kaygı duyulduğunu ifade eden Gök, şunları söyledi:
“Bu başkanlık sistemi geçerse Cumhurbaşkanı, kararnamelerle isterse Kozan'ı belde yaptım diyebilecek. 2019'u beklemeden yargıyı tayin edecek, meclisi feshedebilecek. Anayasalar insan hak ve özgürlüklerinin gözetilmesi içindir ama biz vatandaşın hakkı yerine cumhurbaşkanının koltuğunu konuşuyoruz. 15 yıldır ne istediler de yapamadılar. Birazdan milletvekilimiz Zülfikar İnönü Tümer, partimizi temsilen Osmaniye'deki şehit cenazesine katılacak. Yazık değil mi gencecik evlatlarımıza. Terörü bitireceklermiş! Türkiye'de terörün bu hale gelmesinin nedeni zaten iktidar partisidir. Hayır diyenleri terörist ilan ettiler. Toplumu ayrıştırdılar. Ne konuştuklarını bilmiyorlar. Biz ise toplumu birleştirmekle meşgulüz. İstiklal marşımız ‘Korkma!’ diye başlar. Korkmayacağız. Kozan'la iftihar ediyorum. Ülkesini seven insanların yaşadığı Kozan'dan güçlü bir hayır çıkacağına inanıyorum. Hep beraber yeter diyelim. Kozan da kurtulsun Türkiye de kurtulsun.”
TÜMER: “TOPLUM, HÜSRAN YAŞIYOR”
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de Kozan’dan başlayacak kıvılcımın tüm Adana’ya ve oradan Türkiye’ye yayılacağına olan inancını paylaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm milletvekillerinin, parti örgütlerinin ülkemizin dirliği, düzeni ve kardeşliği için mücadele ettiğini dile getiren Tümer, “Başkanlıktan önce vatandaşımızın birçok sorunu var. İşsizlik ve yoksulluk almış başını gidiyor. Emeklimiz, işçimiz, öğrencimiz, çiftçimiz, kısacası toplumun tüm kesimi büyük bir hüsran yaşıyor. Vatandaşımız geçim derdinde iktidar koltuk peşinde” ifadelerini kullandı. 
Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu da ilçedeki tüm partilileri adına yaptığı konuşmada Kozan’da halkın büyük çoğunluğunun hayırlı bir gelecek için ‘Hayır’ oyu kullanacağını vurguladı.