Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Kesik köyünde Cumartesi akşam saatlerinde alışılmışın dışında meydana gelen ‘hortum’ nedeniyle zarar gören vatandaşları ziyaret etti. Kesiklileri şaşkına uğratan, denizde başladıktan sonra karada devam eden hortumun 80 saniyede neden olduğu maddi hasarı yerinde gören Tümer, köylülerin sorunlarına eğildi. CHP Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün ve yönetim kurulu üyeleri ve Kesik Mahallesi Muhtarı Cafer Sömer’le birlikte evleri, tarım makinaları, ağaçları, hayvanları ve ürünleri zarar gören köylüleri tek tek gezen Tümer, yaraların sarılması için yetkilileri duyarlılığa davet etti.

YETKİLİLERİ ARADI

Vatandaşların evlerine yaptığı ziyaretin ardından köy kahvehanesinde Kesiklilerle bir araya gelen Tümer, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Karataş Kaymakamı’ndan yapılabilecek yardımlarla ilgili bilgi aldı. Meteoroloji İşleri Bölge Müdürü’nü de arayan Tümer, Karataş’ta zaman zaman bu tür hortumların meydana geldiğini, müdürlüğün bu konuda vatandaşları bilgilendirici çalışmalar yapması gerektiğini hatırlattı.

“GEREKLİ YARDIMLAR YAPILMALI”

80 saniye içerisinde evlerin duvarlarını yıkan, ağaçları kökünden söken, elektrik panolarını yakan, kabloları koparan, tarım aletlerine büyük hasar veren, bazı hayvanların telef olmasına neden olan hortumun bölgede büyük paniğe neden olduğuna işaret eden Tümer, “Vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yetkilileri gerekli yardımların bir an önce yapılması için duyarlılığa davet ediyorum” diye konuştu.