ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın tüm ilçelerini karış karış geziyor. Pozantı ve Saimbeyli’den sonra Feke’ye geçen Tümer, Çürükler, Göbelli, Güzpınarı, Gedikli, Süphandere, Kayhan ve Gürümze’de kıraathanelerde, açık havada, kimi zaman da yolda karşılaştığı vatandaşlara referandum sürecinde başkanlık sisteminin yanlışlığını anlattı. 
CHP Feke İlçe Başkanı Mehmet Ali Kızıloluk, ilçe yönetimi ve partili gençlerle doğa harikası Feke’nin köylerinde ulaşım güçlüğü yaşandığına tanık olan Tümer, “Tarihimiz, sularımız, toprağımız ve gelecek nesillerimiz tek bir kişiye teslim edilemeyecek kadar değerlidir” dedi.
“KILIÇDAROĞLU, VATANDAŞINI DÜŞÜNÜYOR”
Çok zor şartlar altında tarım ve hayvancılıkla yaşamını idame etmeye çalışan köylülerin Türkiye’deki düzensiz tarım politikası nedeniyle adeta kente göçe zorlandığını vurgulayan Tümer, “Çiftçinin haklı eylemine bile tahammülleri yok. Patates üreticisi ürününü değerinde satamadığı için demokratik hakkını kullandığı gerekçesiyle ters kelepçeyle adliyeye götürüldü. Çiftçi bir de dava süreciyle uğraşmak zorunda bırakıldı. Halkımızın üzerinde bir korku imparatorluğu hakim. Vatandaş, düşüncelerini söylemekten çekiniyor. Korkuyor. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, halka dokunuyor, düşüncelerini dinliyor. Vatandaşın çıkarları doğrultusunda hareket ediyor ve anayasanın her vatandaşı kapsaması için mücadele ediyor. Sadece partisi için değil ülkesinin birliği için yolları arşınlıyor. Tarafsızlık yemini eden cumhurbaşkanı Atatürk'ün makamında olduğunu unutmamalıdır. Yasama, yürütme ve yargıyı 'bana verin' demesini hiç kimse kabul etmemelidir” diye konuştu.
KÖYLÜ, KENTE GÖÇE ZORLANIYOR!
Tek akıl dayatmasının bir ülkenin felaketi olabileceğine işaret eden Tümer, şunları söyledi:
“Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalmalıdır. Yargı bir kişinin eline geçerse hiç bir şekilde hiç kimse hak arama mücadelesine giremez. Refah içinde yaşayan ülkeler demokratik parlamenter sistemle yönetiliyor. Biz de parlamenter sistemi yeniden düzenleyerek yolumuza devam etmek zorundayız. Köylerde okullar açılsa, sağlık ocakları yapılsa, yollar sorunsuz olsa köylülerimiz şehirlere gelmek zorunda kalmasa, tarım ve hayvancılık değer görse vatandaş köylerde daha mutlu olacak. Kente inmek zorunda kalan köylümüz şehirlerde daha mutsuz oluyor.”
Tümer, gece gündüz demeden demokratik parlamenter sistemin kazanımlarını ve yeniden düzenlenerek devamının gerektiğini anlatmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.