Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’nin tarım politikasının acilen gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Adana’da gerçekleşen Tarım Fuarı’nda stand açan firmalar ve tarım kuruluşlarının temsilcilerini ziyaret eden, tarımın geleceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunan Tümer, Fuar kapsamında düzenlenen Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor programına katıldı. Çiftçi kadınlara gül dağıtan Tümer, burada yaptığı konuşmada kadınların tarımda güçlenmesinin ve girişimci ruhu taşımasının önemini vurguladı. Tümer, tarım topraklarının her geçen gün azalmasının ise tarımın geleceğine ipotek koyduğunu kaydetti.

ÇİFTÇİ DESTEKTEN YOKSUN
Gelişmiş dünya ülkelerinin tarımın sanayiye entegrasyonu, ürün çeşitliliği, makine ve ekipmanların teknolojiye uygunluguyla öne çıktığını, tarımda Araştırma-Geliştirme’ye (ARGE) büyük önem verdiğini anımsatan Tümer, Türk çiftçisinin kaliteli ve bol ürün elde etmesine rağmen yeterli ve yerinde destekten yoksun kalması nedeniyle kalkınamadığını dile getirdi. Kendi kendine yeten tarım ülkesi olan Türkiye’nin son yıllarda samanı dahi ithal eder hale geldiğini üzülerek belirten Tümer, çiftçinin ürününün uygun fiyattan satılabilmesi, Pazar sorunu yaşamaması için önlem almakta gecikildiğini dile getirdi.

Tümer, Adana’da düzenlenen tarım fuarlarının kente ekonomik canlılık ve hareket getirmesini diledi.