Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Milletvekili Adayı Rukiye Çinkılıç ile Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Ev Kadınları Derneği (EVKAD) Proje Alanı’nı ziyaret etti. El işi ürünlerin yanı sıra ev yemeklerinin satışa sunulduğu alandaki vatandaşlarla görüşen heyet, CHP iktidarında kadının daha çok değer göreceğini vurguladı.

TÜMER, EMEĞE İŞARET ETTİ
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP’nin sosyal demokrat kimliğiyle halka dokunan, halk için proje üreten bir çaba içerisinde olduğunu söyledi. CHP’nin insan öncelikli proje ve çalışmalarının halk tarafından benimsendiğini ifade eden Tümer, “Samimiyetimiz dalga dalga yayılıyor” dedi.
Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğü için CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tümer, “Ülkemizde eğitim, hukuk, sağlık, bürokrasi ve ekonomik sorunlar aldı başını gidiyor” diye konuştu.
Çalışan, üreten kadınlara da teşekkür eden Tümer, “Bizim için önce çocuklarımız, kadınlarımız ve Türkiye gelir. Çiftçinin, işçinin, emekçinin alın terinin karşılığını alabildiği bir Türkiye oluşturmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇİNKILIÇ: “ŞİDDET DİLİ BİTMELİ”
CHP Adana Milletvekili Adayı Rukiye Çinkılıç da CHP Adana’da kadın adayların artmasının önemine dikkati çekti. Kadınların tüm sorunlara vakıf olduğunu anlatan Çinkılıç, “Analarımız ağlamasın diyoruz ancak kadınlar her gün ağlıyor. Bilinçli kadınlar olarak sorunlarından arınmış özgür bir Türkiye istiyoruz. Bu çoğrafyada artık kimse birbirinin boğazına sarılmasın. Tüm siyasiler şiddet dilini sona erdirmeli. Kadınlar olarak şiddetin de önüne geçeceğiz” diye konuştu.

ERDOĞAN: “ÖNCE İNSAN”
Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan ise 13 yıllık iktidar partisinin sineye çekilemeyecek işlere imza attığını söyledi. Kendileri gibi düşünmeyenleri ötekileştirenlere geçit verilemeyeceğini kaydeden Erdoğan, “Ekonomik ve sosyal kriz kapıda bekliyor. CHP, yeni yönetim anlayışıyla ‘Önce insan, Önce Türkiye’ diyor. Diğer partiler, bilimsel, ayağı yere basan projelerimizin peşine düşmüştür” dedi.

YAPICI’DAN SİYASİLERE ÇAĞRI
Ziyaretleri için CHP heyetine teşekkür eden EVKAD Başkanı Sema Turan Yapıcı da kadınların istihdam ve eğitimde eşitlik isteğine vurgu yaptı. Kadınları kimsenin yok sayamayacağını dile getiren Yapıcı, “Siyasilerin çocuklarımızın geleceğini ellerinden almasına izin vermeyeceğiz. Bu ülkede çocuk ve kadın ölümleri durmalı. Siyasiler artık kadınlar adına yanlış cümleler kurmamalı. Aksi halde kadınların vebali siyasilerin üzerinde olur” şeklinde konuştu.