Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 22 yıl önce 33 yurttaşın öldürüldüğü Başbağlar Köyü’ne gitti. Tümer, CHP heyeti ile birlikte 22 yıl önce Erzincan’ın Başbağlar Köyü’nde meydana gelen ve 33 yurttaşın öldürüldüğü olayın yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba öncülüğünde Başbağlar’a giden 12 CHP milletvekili vatandaşlara bir kez daha başsağlığı diledi. Heyette CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Elif Doğan Türkmen, Nurettin Demir, Aylin Nazlıaka, Eren Erdem, Ali Şeker, Cemal Okan Yüksel, Erdoğan Özyalçın, Ali Akyıldız, Mehmet Gökdağ ve Bülent Öz yer aldı.
“FAİLİ MEÇHULLER AYDINLATILSIN”
Zülfikar İnönü Tümer, 1993 yılında ülkeyi yasa boğan cinayetlerin gerçekleştiğine işaret ederek, Sivas, Uludere ve Başbağlar katliamları başta olmak üzere Türkiye’yi karanlığa sürüklemeye çalışanların gerçekleştirdiği faili meçhullerin aydınlatılması için meclis çatısı altında çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.
BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Öte yandan Manisa’daki elim trafik kazasında hayatını kaybeden 15 tarım işçisine Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Zülfikar İnönü Tümer, tüm yurttaşları trafik kazalarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaya çağırdı.