Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, hayvancılığın gelişmesi için köylü ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yerinde desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ziyaretleri kapsamında Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ve Yönetim Kurulu Üyesi Can Oral Bugan’ı ziyaret eden Tümer, sektör temsilcileriyle görüşme halinde olduğunu, sorunları olabildiğince tespit etmeye çalıştığını kaydetti.

Veteriner hekimlere kırsal bölgelerde önemli görevler düştüğünü ifade eden Tümer, köylü ve çiftçinin yerini yurdunu terk etmemesinin hayvancılığın gelişimiyle mümkün olacağını söyledi. Toplumun taleplerini meclise taşımaya ve kamuoyuna yansıtmaya özen gösterdiğini dile getiren Tümer, “Hayvancılık insanı toprağa bağlayan önemli bir unsur” diye konuştu. Veteriner hekimlerin taleplerinin görmezden gelinmemesi gereğine işaret eden Tümer, sorunları not alarak mecliste gündeme getireceğini belirtti. Tümer, veteriner hekimleri 3 Aralık 2016 Cumartesi günü Uğur Mumcu Meydanı’nda saat 14.00’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz” mitingine çağırdı.


“ET YİYENLER OT YİYENLERİ YÖNETİYOR”

Ziyareti için Tümer’e teşekkür eden Köse ise Türkiye’de hayvancılığın zor günler geçirdiğini söyledi. Et ve damızlık düve ithal eder hale gelen Türkiye’nin hayvancılıktaki sorununun veteriner hekimlere gereken değerin verilmemesinden kaynaklandığını vurgulayan Köse, “Et yiyen ülkeler, ot yiyen ülkeleri yönetiyor” diye konuştu.

Tarım Bakanlığı’nın suni tohumlamayı lise mezunu kişilere devretmeye çalıştığını savunan ve bu durumu ‘vahim’ olarak değerlendiren Köse, “Veteriner hekimliğin kalbine hançer saplanmasın. Suni tohumlama sağlıklı hayvana yapılır. Bu işlemi de veteriner hekimler yapar. Her önüne gelen suni tohumlama yapamaz. Dünyanın geleceği gıda üzerine kuruludur ve biz de hayvancılığa, dolayısıyla hayvancılığın gelişmesi için veteriner hekimlere gereken değer verilmelidir” dedi.