İSTER OKU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana ve tüm Türkiye’deki yerel basın kuruluşları ile gazetecilerin yıpranma hakları başta olmak üzere ekonomik sıkıntılarının giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündem dışı konuşma yaptı.
YIPRANMA HAKLARI İADE EDİLMELİ
Türkiye’de basın iş kolunda çalışan gazetecilerin yıpranma haklarının 2008 yılında sona erdirildiğini hatırlatan Tümer,  özellikle yerel gazeteler ile bu gazetelerde çalışan gazetecilerin zor günler geçirdiğine işaret etti.
SESLERİNİ DUYUN
Basın kuruluşlarının ve gazetecilerin adeta ekmeğe muhtaç hale getirildiğini vurgulayan Tümer, halkın haber alma hakkını gözeten gazeteciler ve medya kuruluşlarının seslerinin duyulması gerektiğini kaydetti.
SARI BASIN KARTLARI İADE EDİLMELİ, TEŞVİK VERİLMELİ
Emekliliği geciktirilen gazetecilerin yıpranma haklarının iadesinin sağlanmasının yanı sıra Basın İlan Kurumu’nun gazete kuruluşları için yeniden düzenlediği ağır koşulların gözden geçirilmesini isteyen Tümer, “Son KHK’larla özellikle Adana’da kapatılan gazetelerde çalışan ancak hiçbir suçu-günahı olmayan, ifadeye dahi çağrılmayan gazetecilerin sarı basın kartlarının iadesi sağlanmalı, Basın İlan Kurumu’na kayıtlı yerel gazete sahiplerine yasal çerçevede teşvik amaçlı krediler verilmelidir. Aksi halde basın dünyasında işsizler ordusuna yenileri eklenecek, onarılması güç yaralar açılacaktır” diye konuştu.

İSTER İZLE