Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Ülkemizde eğitim-öğretime ve özellikle öğretmenlerin sosyal ve ekonomik haklarına yeterince önem verilmediğini belirten Tümer, “Zor şartlar altında görev yapan öğretmenlerimizin refah düzeyinin iyileştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlere reva görülen ücret ek iş yapmalarını gerektiriyor. Eğitim sistemimiz gibi öğretmenlerimizin durumları da mutlaka gözden geçirilmelidir” dedi.

“ÖĞRETMENLER ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”
Ulu Önder Atatürk’ün, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü hatırlatan Tümer, “İçinde bulunduğumuz şartlarda yeni nesillerimiz eğitim sisteminden kaynaklı sorun yaşarken, öğretmenlerimiz de başta ekonomik sorunlar olmak üzere çeşitli baskı ve ötekileştirme politikaları nedeniyle zor günler geçiriyor. Olumsuzluklar ışığında kutlanan Öğretmenler Günü’nün öğretmenlerimiz için güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum” dedi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE DİKKAT ÇEKTİ
Türkiye’de diğer tüm alanlarda olduğu gibi eğitimde de kadrolaşma hırsının yaşandığına işaret eden Tümer, atanamayan öğretmenlerin de atama beklediğini vurguladı. Tümer, tüm şartları yerine getirmelerine rağmen ataması yapılmayan öğretmenlerin serzenişlerine kulak tıkanmasının üzüntü verici olduğunu sözlerine ekledi.