Ülkemizin bir çok yerinde olduğu gibi Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişimi konusunda da bu yasadan kaynaklı sıkıntı yaşandığını belirten Tümer, “Sanayide olduğu kadar tarımda da söz sahibi olan Adana’da hem zeytinlikleri koruyabilir hem de sanayi bölgesinin 365 hektarlık genişleme alanını üretim ve istihdama açabiliriz” dedi.

BAKANLIK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR
Hükümet adına Tümer’e yanıt veren Milli Savunma Bakanı ve önceki dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bakanlığın konuyla ilgili çalışma yürüttüğünü, güzel bir düzenleme olacağına inandığını kaydetti.

“ZEYTİNLİK ALANLAR DA KORUNMALI”
TBMM’de sanayicilerin büyük sorunu haline gelen konuyla ilgili gündem dışı söz alan Tümer, zeytinliklerin başka bir alana taşınabileceğini, gerekirse daha fazla zeytinlik alan oluşturularak OSB’nin genişleme alanının kullanılabileceğini vurguladı.

“İSTİHDAM VE ÜRETİME İHTİYACIMIZ VAR”
Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan, hali hazırda bin 590 hektarlık alanda 345 firma ve 30 binin üzerindeki çalışanı bulunan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin 365 hektarlık genişleme alanına sahip olduğunu kaydeden Tümer, “Bu genişleme alanı içerisindeki zeytinlik, yeni yatırımlara engel teşkil etmekte, kent ve ülke ekonomisinde önemli kayıplarla sebep olmaktadır. İşsizlik rekorunum kırıldığı Adana’da ve Türkiye’deki tüm organize sanayi bölgelerinde yeni istihdam ve üretim alanlarının oluşması için zeytinlik bölümlerin başka bir yere taşınması, söz konusu genişleme bölgesinde sanayi yatırımlarına izin verilmesi ülke ekonomimiz açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

BAKAN YANIT VERDİ
Hükümet adına Tümer’e yanıt veren Milli Savunma Bakanı ve önceki dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın konuyla ilgili çalışma yürüttüğünü belirtti. Hem zeytin sahalarının korunması hem de bu noktadaki ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bir çalışma yapıldığını kaydeden Işık, “Ümit ediyorum bu konuda bütün partilerimiz mutabakat sağlar ve güzel bir düzenleme olur” diye konuştu.