Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Yurt Mahallesi’ndeki ev ziyaretinde kendisine verilen anlamlı hediyelerle duygu dolu anlar yaşadı.
CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Çukurova İlçe Kadın Kolları Başkanı Zihneti Emre ve İlçe Saymanı Ayşe Alpargu ile birlikte Yurt Mahallesi’nde Ayşe Palo’nun evine konuk olan Tümer,  Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’e ait Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu simgeleyen tablo ve 1930 tarihli Cumhuriyet Gazetesi küpürü sürpriziyle karşılaştı. 
“CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Evsahibi Ayşe Palo’ya teşekkür eden Tümer, Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi için mücadele ettiklerini belirtti. Vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Tümer, “Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Vatanı bize emanet eden Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.
Engelli hakları, Suriyeli sorunu, Adana’daki trafik ve raylı sistem başta olmak üzere işsizlik ve Türkiye genelindeki kaosa dikkat çeken mahallelileri dinleyen Tümer, CHP’nin Türkiye genelinde barış, huzur ve mutlak demokrasi için harekete geçtiğini dile getirdi.
BARIŞA VURGU YAPTI
13 yıllık iktidar süresince yanlış dış politikalar nedeniyle Türkiye’nin çıkmaza sürüklendiğini vurgulayan Tümer, “Hiç kimse vatanından, toprağından ayrılmak istemez. Suriyeliler’in dramını anlamak gerekiyor ancak Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da birçok sorunla karşı karşıya kalıyoruz. CHP iktidarında başta Süriye’de kalıcı barış olmak üzere tüm komşu ülkelerle iyi bir diyaloğa geçilecek ve ülkemizdeki mültecilerin sağ salim kendi ülkelerine geri dönüşü sağlanacak” diye konuştu.
Barış, huzur, adalet, hak ve hukukun ön planda tutulacağını vurgulayan Tümer, “Bu konularda hassas davranacağız. Adaleti, barışı ve demokrasiyi tesis ettikten sonra ülke ekonomisinin nasıl düzlüğe çıkabileceğinin en güzel örneğini sunacağız” dedi.

RAYLI SİSTEM KAMBURUNA İŞARET ETTİ
Kamuoyunda metro olarak bilinen ‘Hafif Raylı Sistem’in Adana’nın sırtında tam anlamıyla bir kambur oluşturduğunu belirten Tümer, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılındaki Adana’daki mitinginde raylı sistemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredileceği sözünü verdiğini ancak bu sözün hiçbir zaman gerçekleşmediğini hatırlattı. Ankara, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’nce hayata geçirilen raylı sistemlerin bakanlığa devredildiğini ancak Adana raylı sisteminin gündeme dahi alınmadığını, Adana’yı milyonlarca dolar zarara uğratması bir tarafa ikinci etap projesinin de hayata geçirilmediğini vurgulayan Tümer, “İkinci etap için de birçok kez açıklama yapan başbakan, bakanlar ve yetkililer bu sözünü de yerine getirmedi. Akıncılar Mahallesi’nde son bulan raylı sistemin bu mahalleden Çukurova Üniversitesi’ne kadar olan 8 kilometrelik ikinci etabının hayata geçirilmesi gerekiyor. İktidarın gündeminde olmayan bu proje CHP iktidarında ilk gündem maddelerimizden biri olacak. Adana’yı kaderine terk etmeyeceğiz” diye konuştu.
YÜKSEL ERDOĞAN, GÜVENİ İŞARET ETTİ
Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan ise 7 Haziran’dan sonra yüzlerce eve ateş düştüğünü CHP’nin bu sorunu gidereceğini belirtti. Türkiye’de güveni yeniden inşa edeceklerini kaydeden Erdoğan,  kamunun kaynaklarını rantçılara değil vatandaşlara aktarmak istediklerini vurguladı.
ZİHNETİ EMRE KADINLARA DİKKATİ ÇEKTİ
İlçe Kadın Kolları Başkanı Zihneti Emre de Türkiye’nin yeniden inşasında kadınlara büyük iş düştüğünü söyledi. Emre, “Ülkemizi kadınlarla kalkındıracağız” diye konuştu.