Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, sağlık emekçilerinin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Mecliste gündem dışı söz alan Tümer, sağlık emekçilerinin birçok riskle karşı karşıya kaldığını, emeklilik yaşlarının erkene alınması, iş risklerine göre hizmet sürelerine ek yapılması gerektiğini vurguladı. 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve Yönetim Kurulu üyeleriyle emekçilerin sorunlarını görüşen Tümer, hükümetin önlem alması gerektiğini belirtti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Tümer’e verdiği yanıtta konuyu Başbakan ve Sağlık Bakanı ile özel olarak görüşeceğini söyledi.

“İŞ RİSKLERİNE GÖRE EK HİZMET VERİLMELİ”
Önümüzdeki günlerde hükümetin TBMM’ye sunmaya hazırlandığı torba yasa kapsamında sağlık emekçilerine yıpranma payı, diğer adıyla fiili hizmet tazminatı ödenmesinin öngörüldüğünü kaydeden Tümer, sağlık emekçilerinin hastanelerde radyasyon, ısı anestik gazlar, antiseptikler, kimyasallar, virüsler, bakteriler, biyolojik faktörlerle hasta ve hasta yakınlarının şiddeti ile karşı karşıya olduğunu kaydetti. Sağlık çalışanlarının Hepatit-b, hepatit-c, AIDS, kırım Kongo kanamalı ateşi, kan ve kan ürünleri, solunum hastalıklarıyla, uzun gece nöbetleri sonucunda diabet, obezite, kalp, kanser, ülser depresyon hastalıklarına yakalanma riski, psikososyal hastalıklarla, iş yaralanmaları, iş kazaları ile iç içe ekmek mücadelesi verdiğini dile getiren Tümer, “Bu risklere karşı sağlık emekçilerine iş risklerine göre 120 gün, diğer personele 90 gün, nöbetçi icapçı sağlık emekçisine 150 gün, yoğun bakım acil radyasyonda çalışan sağlık emekçilerine 180 gün hizmet süresine  ek yapılmalı, emeklilik yaşı erkene alınmalıdır. Yaş bekleyenler emekli olabilmelidir, emekli olanlar da dahil yasa  tüm sağlık emekçilerine çalıştıkları  tüm yıllar için geçerli olmalıdır” diye konuştu.
BOZDAĞ: “BAŞBAKAN VE BAKANLARA İLETECEĞİM”
Mecliste hükümet adına bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Tümer’e verdiği yanıtta sağlık çalışanlarının herkes için büyük bir fedakarlıkla çalıştığını, konuyu Sağlık Bakanı ve Başbakan’la özel olarak görüşeceğini belirtti. Doğrudan bilgi sahibi olmadığını kaydeden Bozdağ, “Sağlık çalışanlarıyla ilgili ifade ettiğiniz hususları bakanlarımızla paylaşacağım” dedi.

--