Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Sarıçam merkez ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadı. Vatandaşların evlerine ve işyerlerine konuk olan, kahvehanelerde CHP iktidarında vatandaş odaklı çalışmaları anlatan Tümer, halkın güleryüzü ve çeşitli ikramlarıyla karşılandı.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde kadınlarla birlikte salçalık biber temizleyen, kilim dokuma tezgahında ustanın alın teri için teşekkür eden Tümer, bir vatandaşın kahve ikramına, “Benim nazarımda artık 40 yıl hatırınız var” dedi. Sarıçamlı bir kadının mercimekli köfteyle karşıladığı Tümer, CHP’nin kadınlara özel aylık maaş çalışmasını ve istihdam garantili kursları anlattı.
“ÜRETEN VE BÖLÜŞEN OLACAĞIZ”
Sarıçam’ın Adana için özel bir yere sahip olduğunu ancak Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde okul yetersizliğine tanık olduğunu vurgulayan Tümer, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız daha iyi şartlarda okullarına gidebilmeli. Okullarını bitirdikten sonra iş kaygısı yaşamamalı. Atanamayan öğretmenlerimizi sorununu çözeceğiz. Çocuklarımızın yurt sorunu sona erecek. Her yıl 1 milyon kişiye istihdam olanağı sunacağız” dedi.
Aile sigortası uygulaması ile bu ülkede aç ve açıkta hiçbir insanın kalmayacağını vurgulayan Tümer, bu uygulamayla mevcut sosyal yardımların iki katına çıkarılacağını söyledi. Tümer, “Üreten ve hakça bölüşen bir ekonomik düzen kurulacak” diye konuştu.
Tümer’le birlikte vatandaşlara CHP projelerini anlatan, anlatımlarını broşürlerle destekleyen Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Arıkanoğlu ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Ünal İle kadın ve gençlik kolları üyeleri de vatandaşların takdirini kazandı.