Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, barışı savunduğu gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ancak daha sonra görevinden uzaklaştırılan Dr. Dursun Yaşar Ulutaş’ın görevine iade edilmesi gerektiğini vurguladı.
SADECE ULUTAŞ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi 11 doktordan sadece Adana Gazipaşa Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Türk Dr. Dursun Yaşar Ulutaş’ın görevinden uzaklaştırıldığını kaydeden Tümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada haksızlığın giderilmesini istedi. 
İADESİNİ TALEP ETTİ
Türkiye’nin Afrin Operasyonu ile ilgili görüşlerini açıklarken sınır ötesinde bulunan çocuklarımızı, onların ana, baba ve yakınlarını da gözeterek büyük bir özenle, hiçbir insana hürmetsizlik etmeyen bir üslupla sadece ‘Barış’ dedikleri için gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin serbest bırakıldığını hatırlatan Tümer, Dr. Ulutaş’ın iadesini talep etti.
YARGI DA ‘SUÇ YOK’ DEDİ
Açıklamalarının hiçbir suç içermediği yargının yetkili organlarınca da belirlenen Türk hekimlerinin, insanların fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlarla karşı karşıya kalmasını elbette istememesi gerektiğini kaydeden Tümer, “Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Dursun Yaşar Ulutaş’ın görevi de diğer Türk hekimleri gibi insanı yaşatmaktır ve yaşamı savunmaktır. Gözaltından sonra serbest kalan Dr. Dursun Yaşar Ulutaş, neden açığa alınmıştır? Sadece ‘barış’ dediği için görevinden uzaklaştırılan sayın Ulutaş, görevine iade edilmelidir” diye konuştu.
RECEP AKDAĞ’IN HABERİ YOK!
Tümer’in konuşmasına yanıt veren Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını idari soruşturmanın sebebine ve sonuçlarına bakılması gerektiğini kaydetti.