Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve Milletvekili Adayı, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Milletvekili Adayı Rukiye Çinkılıç’la birlikte Adana’nın en uzak ilçesi Tufanbeyli’ye yaptığı ziyarette “CHP iktidarında her işin başı sağlık olacak” dedi.
Çinkılıç’la birlikte esnaf ve vatandaşları tek tek ziyaret eden, CHP politikasının temel taşlarından birinin sağlık olacağını belirten Zülfikar İnönü Tümer, sağlıkta katılım paylarının kaldırılacağını, evde hasta bakım hizmetlerinin geliştirileceğini vurguladı. 
Tufanbeyli’de gençlerin işsizlikle mücadele ettiğine ve spor yoksunluğuna tanık olan Tümer, CHP iktidarında genel spor liseleri yerine branşa dayalı spor liseleri kurulacağını, yetenekli sporcuların doğru eğitim almasının sağlanacağını vurguladı. 
Her semtte farklı spor türlerini kapsayacak alanlar ve tesisler kurulacağını dile getiren Tümer, “Sporda fırsat eşitliği sağlanacak. Engellilerin kullanımı için yeterli sayıda spor tesisi yapılacak” diye konuştu. 
Sağlık politikasına da değinen Tümer, genel sağlık sigortası primi borcu olan yoksul vatandaşların borçlarının tamamının Aile Sigortası Programı kapsamında silineceğini, ilaç fiyat farkı uygulamasının kaldırılacağını söyledi. Tümer, çiftçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını alacağını ifade etti.

ÇİNKILIÇ, ESNAFA KREDİYİ ANLATTI
CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Rukiye Çinkılıç ise CHP iktidarında işsizlikle etkin mücadele edileceğini, diplomalı işsizliğe son vereceklerini vurguladı. Çinkılıç, “Halkımıza, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine ışık tutacak tek parti CHP’dir” diye konuştu. Çinkılıç, esnaf ve sanatkarların yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar faizsiz kredi kullanacağını, kira ve araç gibi işyeri masraflarının vergiden düşeceğini sözlerine ekledi.