Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, fuarların bölge ekonomisine katkı sunmak adına önemli kazanımlar olduğunu bildirdi.
TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Bölge Müdürü Artuk Bağatur ile birlikte TÜYAP Fuar Alanı’nda dokuzuncusu düzenlenen Adana Tarım Fuarı’nı gezen, stand açan tarım firmaları, kurum ve kuruluşları ziyaret eden Tümer, tarım ve sanayi altyapısı güçlü olan Adana’nın özel teşviğe ihtiyacı olduğunu söyledi.
Tarım sektöründe yaşanan gelişmelerin takip edilebildiği Tarım Fuarı gibi diğer sektörler için düzenlenen fuarların Adana’da sosyal ve ekonomik hareketlilik sağladığına dikkati çeken Tümer, bölge çiftçisine sağlanacak destekler sayesinde fuarların da ivme kazanacağını vurguladı.

“ÇİFTÇİNİN SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”
Adana çiftçisinin kaliteli ve verimli üretimle dikkat çektiğini ancak alın terinin karşılığını tam ve zamanında alamadığını dile getiren Tümer, “Türk çiftçisinin dünya ile rekabet edebilmesi için inovasyon ve teknolojiye dayalı yatırım yapabilmesinin önü açılmalı. Tarlasında, bahçesinde önemli verim elde eden, kaliteli ürün yetiştiren, istihdam ve ekonomik gelişim sağlayan çiftçimiz girdi maliyetlerinde yaşanan artış ve buna karşılık ürününün karşılığını alamaması nedeniyle büyük sorun yaşıyor. Tarımın tüm dünyada stratejik önem taşıdığı gerçeğiyle hareket etmek zorundayız. Gıdaya erişimin güçleştiği günümüzde tarım sektörü ve paydaşlarının sorunlarına eğilmek durumundadır. Tarım sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında paylaşmaya özen göstereceğim” dedi.
Tümer, ziyaret ettiği standdaki yetkililerden ürünler ve sektörün sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.