Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Cuma ve Cumartesi günlerinde yoğun bir mesaiye imza attı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nun ardından Adana’daki çalışmalarına ara vermeden devam eden Tümer, toplumun tüm kesimleriyle görüş alışverişinde bulunmaya özen gösteriyor.

TÜMER HER YERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Tümer, bu kapsamda Cuma günü Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin düzenlediği ‘Çevresel Paylaşım Sempozyumu’nun ardından TMMOB, KESK, DİSK, Adana Barosu ve Türk Tabipler Birliği’nin Soma’da hayatını kaybeden 301 maden işçisinin anısına düzenlediği toplantıya katıldı. CHP Karataş İlçe Başkanlığı’nın Karataş’ta  düzenlediği danışma kurulunda partisinin ve ülkenin geleceğine dair görüşlerini de paylaşan Tümer, buradan Adana Çamlık’ta Sağlık Emekçileri Sendikası'nın Ebe ve Hemşireler Haftası nedeniyle düzenlediği dayanışma toplantısında da emekçileri yalnız bırakmadı. Tümer, Şinasi Efendi Sokak’taki ‘Engelsiz Yaşam Festivali’nde de engelli vatandaşlarla bir araya geldi.
Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şubesi'nin açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek için bir günlük açlık grevine de destek veren Tümer, Ankara patlamasında hayatını kaybeden Nevzat Sayan anısına düzenlenen çini ve seramik sergisine de katıldı.

TÜMER SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ VE GENÇLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Aynı gün Adana Çevre ve Arboretum Derneği Başkanı Zeynep Çavuşoğlu ve akademisyenlerle bir dönemin mimarisini yansıtan Adana Müze binasının korunması yönünde fikir alışverişinde bulunan Tümer, Banu Oğan ve Mustafa Tıraş çiftinin nikah törenine de şahitlik etti. Ulusal Peyzaj Mimarları Günü nedeniyle Peyzaj Mimarları Odası Adana Şubesi’nin dayanışma ve ödül töreninde de bulunan Tümer, Cumartesi günü de erken saatlerde Buğday Derneği'nin Hekimköy’de düzenlediği ekolojik yaşama dair geniş bilgi paylaşımında önemli kazanımlar edindi.

Buradaki toplantının ardından Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda fuar görevlileri, firmalar ve ziyaretçileri de unutmayan Tümer, ünlü gurme Nedim Atilla ile de bir süre sohbet etti. Aynı gün  Halk-Lis’in ev hapsinde tutulan genç liseli Kardelen Aritman’a destek için düzenlediği  eyleme de katılan Tümer, Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şubesi ve Eğitim-Sen Adana Şubesi’nin ihraç edilen eğitim emekçilerinin işlerine iade talebini içeren basın açıklamasında da yerini aldı. Adanaspor’un Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmayı da izleyen Tümer, gecenin ilerleyen saatlerinde Çukurova Rock festivalindeki gençlerle de bir araya geldi.