Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’nin bir kişinin iki dudağı arasında sıkışamayacak kadar büyük bir ülke olduğunu vurguladı. Hafta sonunda Aladağ, Karataş, Kozan ve İmamoğlu’na çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Tümer, “Türkiye ‘1’den büyüktür” dedi.
Hafta sonu ilk olarak Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ve partilileri ziyaret eden Tümer, ardından Aladağ ilçesine bağlı Akören mahallesinde yaşayan vatandaşlarla buluştu. Akörenlilerin orman köylüsü statüsünde olmamasından kaynaklanan yakacak yardımı ve yol sorununa eğilen Tümer, Orman Genel Müdürü ile yaptığı görüşme sonrası yakacak konusunun çözüldüğüne vurgu yaptı. Tümer, Karayolları Genel Müdürü ile de görüşerek Aladağ yolunun yapımı için ihaleye çıkılacağı bilgisini vatandaşlarla paylaştı.

VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Buradan Aladağ’a geçen Tümer, ilçe danışma kurulu toplantısına katıldıktan sonra CHP İl Başkanvekili Yüksel Karaaslan, İlçe Başkanı Zeki Erkan ve partilileriyle birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Halkın işsizlikle kavrulduğuna yönelik şikayetleri dinleyen Tümer, iktidarın yanlış iç ve dış politikaları, olağanüstü hal ve törer nedeniyle ihracatın durma noktasına geldiğini, işsizliğin her geçen gün arttığını ifade etti. 
İmamoğlu ve Kozan ilçe danışma kurullarına da katılan Tümer, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve eşi Canan Havutça, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Güler Türksev’le birlikte İmamoğlu’nun eski belediye başkanı Musa Türksev’i ölüm yıldönümünde kabri başında ziyaret etti.


“HEGEMONYA KABUL EDİLEMEZ”
Tümer, daha sonra Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse ile birlikte bir eve konuk oldu. Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş ve kuruluş ilkelerine bağlı olarak Cumhuriyet’le yönetildiğini, Cumhuriyet değerlerinin ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Tümer, “Ülkemizi Ortaçağ zihniyetiyle yönetmek isteyenlere halkımız ‘dur’ diyecektir. Halifelik sistemi bu ülke topraklarından uzun yıllar önce silinmiştir. Yeniden eski ve çağdışı uygulamalara dönülmesi ülkemizi geriye götürmekten başka bir işe yaramaz. Hukukun üstünlüğüne inanarak, laik ve demokrat uygulamaları esas alacağız. Türkiye ‘1’den büyüktür. Ülkemiz, bir kişinin hegemonyasına teslim edilemez” diye konuştu.