Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, her ‘Hayır’ oyunun ayrı ayrı Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş geleceğine büyük katkı anlamı taşıdığını kaydetti. Yüreğir’i köy köy gezen Tümer, ilçe başkanlığında partilileriyle buluşmasının ardından çalışmaların ikinci gününde bu kez Doğankent’teki Bahçelievler, Cumhuriyet ve Gazipaşa mahalleleri ile Kayarlı ve Sağdıçlı köylerini ziyaret etti. 
Her vatandaşın ayrı bir değer taşıdığını kaydeden Tümer, CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Seniha Göz, İl Eski Başkanı Selman Serttepe, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik örgütüyle birlikte vatandaş odaklı, hayırlı çalışmalara imza attı. Yüreğir’in mahalle ve köylerinde yollardan şikayet eden vatandaşların serzenişlerine kulak veren Tümer, yetkilileri duyarlı olmaya davet etti. 

LAİK, DEMOKRATİK TÜRKİYE VURGUSU

15 yıldır ülkeyi tek başına yöneten ve istediği her şeyi, istediği gibi yapan iktidarın ülkemizde geri kalmış ülkelerdeki dikta yönetimlerinin bir benzerini yaşama geçirmek istemesine karşı tüm vatandaşları ‘Hayır’ demeye çağıran Tümer, “16 Nisan’da yapılacak referandum 94 yıllık Cumhuriyetimizin geleceğini de belirleyecek. Halkımızın laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin devamından yana tavır koyacağına inanıyorum” dedi. Seçilecek bir tek kişinin, hem hükümet, hem Meclis hem de mahkeme olacağı bir yönetim şeklinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Tümer, “Türkiye’nin parti devletine dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.