Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve Milletvekili Adayı, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Sarıçam ilçesine bağlı Beyceli, Sofudede, Kızılkaş ve Kılıçlı köylerinde vatandaşlara geleceğin Türkiye’sini anlattı. Çarşı ve Pazar esnafını gezen, ev ziyaretlerinde nar başta olmak üzere çeşitli ikramlarla karşılanan Tümer, kadın, genç ve yaşlıların CHP iktidarında ayrı bir değer göreceğini dile getirdi.

CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Ünal’la birlikte ilçeye bağlı köyleri gezen Tümer, CHP iktidarında yeni bir tarım politikasının hayata geçirileceğini belirtti.
TARIMSAL ALTYAPIYA İŞARET ETTİ
Köylerde ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşların çiftçilikle hayatını idame ettirmeye çalıştığını ancak alın terlerinin karşılığını alamadığını dile getiren Tümer, ülkemizin tarımda ithalatçı olmaktan çıkacağına işaret etti.
Türkiye’nin saman ithal eder hale getirildiğini vurgulayan Tümer, başta sulama olmak üzere toprak ve su kaynaklarını geliştiren tarımsal altyapı yatırımlarının en kısa sürede gerçekleştirileceğini belirtti.
Uygulamaya konulan Bütünşehir Yasası’nın da köylü ve çiftçiye darbe niteliği taşıdığını dile getiren Tümer, hizmetlerden yoksun bırakılan vatandaşlara fatura ödettirildiğini kaydetti. Tümer, CHP iktidarında hazine arazilerinin tarım üretimine kazandırılacağını, mazotun 1.8 TL olacağını, böylelikle çiftçinin rahat bir nefes alacağını, tarım arazilerinin amaçı dışı kullanımına izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.