Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana başta olmak üzere Türkiye toplumunun yarısından fazlasının Cumhuriyet’in kurucu değerlerine sahip çıktığını vurguladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun referandumun meşruiyetini aldığı kanunsuz bir kararla kaybettirdiğini kaydeden Tümer, haklı itirazlarını devam ettiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti genel merkezinin çalışmalarına katılmakla kalmayıp Adana’daki ilçe örgütleriyle de bir araya gelmeye devam ediyor. Tümer, bu kez Kozan ve Ceyhan’da partilileriyle buluştu.


“TÜM KESİMLERLE BİRARAYA GELECEĞİZ”

Onurlu insanların yasalara aykırı hareket etmemesi gerektiğini ifade eden Tümer, milli iradeden bahsedenlerin referandum seçimlerini hazmedemeyerek hileli ve yasa dışı yolları tercih ettiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için seçimlerin iptali yönünde tüm hukuk yollarını kullanacaklarını ifade eden Tümer, ekonomik ve siyasi olarak Türkiye’nin yönetilemez duruma getirildiğini söyledi.
CHP’nin tüm örgütlerinin çalışmalarını umutlu bir şekilde devam ettireceğini dile getiren Tümer, “Tüm örgütlerimizle halkı kucaklayan yapımızı sürdüreceğiz. Her alanda mücadelemiz devam edecek. Kişisel, toplumsal demokratik hak ve özgürlüklerimiz için ilçe örgütlerimizle fikir alışverişimiz aralıksız sürecek. Ulusumuzun birlik ve bütünlüğü için referandum sürecinde gösterdiğimiz azim ve kararlılığımızı toplumun tüm kesimlerine yansıtmaya özen göstereceğiz” şeklinde konuştu.

İLÇE BAŞKANLARI TEŞEKKÜR ETTİ

Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu ise, "Şartlar eşit olmamasına rağmen Kozan’da karamsar bir sonuç çıkmadı. Tüm örgütlerimiz canla başla çalıştı. Daha iyi günlerimiz olacağına inanıyorum" dedi.
Ceyhan ilçe Başkanı Kadir Aydar da, "Tüm örgütlerimizle, partililerimizle güzel bir çalışma yaptık. Türkiye için mücadele ettik. Ceyhan'da ve Adana'da güzel sonuç çıkması bizleri çok mutlu etti. Adana ve Ceyhanlılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.